Emoji 🙃 - Uppochnedvänt ansikte

🙃

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🙃

Ett uppochnedvänt gult ansikte med enkla öppna ögon och ett smalt och stängt, ganska neutralt, leende. Används framför allt för att uttrycka ironi, sarkasm, skämt, allmänt tokeri eller att någonting verkar alldeles uppochned. Kan i vissa avseenden liknas med emoticonen shruggie: ¯\_(ツ)_/¯.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.


Info om emoji uppochnedvänt ansikte

Här kan du läsa mer om emojin 🙃. Den huvudgrupp som emojin uppochnedvänt ansikte hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 453 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just uppochnedvänt ansikte finns det dock inte några varianter till.


Emoji uppochnedvänt ansikte på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Upside-down face
🇳🇴 Norska: Opp-ned ansikt
🇩🇰 Danska: Omvendt ansigt
🇫🇮 Finska: Kasvot ylösalaisin


Kopiera och använd emoji 🙃

Om du vill kopiera emojin uppochnedvänt ansikte för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F643

HTML-kod:   🙃


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"