Emoji Vulcan-hälsning

🖖

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Info om emoji vulcan-hälsning

Här hittar du emojin vulcan-hälsning avbildad i stor storlek. Den huvudgrupp som emojin vulcan-hälsning hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 356 liknande emojis. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just vulcan-hälsning finns det faktiskt flera varianter av, skrolla ned en bit på sidan för att se dem.

Varifrån kommer Vulcan-hälsningen?

Vulcan-hälsningen är en klassisk hälsning/handgest som är tätt förknippad med Star Trek-ikonen Spock. Hälsningen är en gest som i Star Trek-universat används av rasen vulcan, och kan även användas som avskedsgest. Ofta kombineras gesten med uttrycket "live long and prosper".

Emoji vulcan-hälsning på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin vulcan-hälsning heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Raised hand with part between middle and ring fingers
🇳🇴 Norska: Hånd med fingrene delt mellom langfinger og ringfinger
🇩🇰 Danska: Hånd, der spreder lange- og ringefinger
🇫🇮 Finska: Käsi, jonka sormet ovat erillään keskisormen ja nimettömän kohdalta

Andra varianter av emoji "vulcan-hälsning"


Kopiera och använd emoji vulcan-hälsning

Om du vill kopiera emojin vulcan-hälsning för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emoji vulcan-hälsning kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator. OBS! Denna funktion fungerar inte på smartphones och är därför dold, där kan du istället trycka med fingret mot emojin i några sekunder tills det kommer upp en dialogruta som frågar om du vill kopiera den, sedan kan du enkelt markera (om den inte redan blivit det automatiskt) och sedan kopiera emojin.

Hex- och HTML-kod för emoji vulcan-hälsning

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F596

HTML-kod:   🖖

Andra emojis i gruppen "smileys och människor"