Emoji 🖖 - Vulcan-hälsning

🖖

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🖖

Denna emoji föreställer en hand som är öppnad och har separerade ring- och långfingrar vilket formar ett slags V, används framför allt för att representera Vulcan-hälsningen. Vulcan-hälsningen är en klassisk hälsning/handgest som är tätt förknippad med Star Trek-ikonen Spock. Hälsningen är en gest som i Star Trek-universat används av rasen vulcan, och kan även användas som avskedsgest. Ofta kombineras gesten med uttrycket "live long and prosper".


Andra varianter av emoji "vulcan-hälsning"

Vulcan-hälsning är en typ av emoji som har hudfärgs varianter, här nedan hittar du samtliga varianter av emojin. Klicka på valfri hudfärgs emoji för att kopiera den till ditt urklipp, därefter kan du klistra in den var som helst.

🖖🏻

Vad betyder 🖖🏻

Emojin 🖖🏻 är en hudfärgsvariant av den ursprungliga emojin, just denna variant heter "vulcan-hälsning, ljus hudfärg" och representerar emojin vulcan-hälsning med ljus hudfärg.

🖖🏼

Vad betyder 🖖🏼

Emojin 🖖🏼 är en hudfärgsvariant av den ursprungliga emojin, just denna variant heter "vulcan-hälsning, beige hudfärg" och representerar emojin vulcan-hälsning med beige hudfärg.

🖖🏽

Vad betyder 🖖🏽

Emojin 🖖🏽 är en hudfärgsvariant av den ursprungliga emojin, just denna variant heter "vulcan-hälsning, ljusbrun hudfärg" och representerar emojin vulcan-hälsning med ljusbrun hudfärg.

🖖🏾

Vad betyder 🖖🏾

Emojin 🖖🏾 är en hudfärgsvariant av den ursprungliga emojin, just denna variant heter "vulcan-hälsning, mörkbrun hudfärg" och representerar emojin vulcan-hälsning med mörkbrun hudfärg.

🖖🏿

Vad betyder 🖖🏿

Emojin 🖖🏿 är en hudfärgsvariant av den ursprungliga emojin, just denna variant heter "vulcan-hälsning, mörk hudfärg" och representerar emojin vulcan-hälsning med mörk hudfärg.


Info om emoji vulcan-hälsning

Här kan du läsa mer om emojin 🖖. Den huvudgrupp som emojin vulcan-hälsning hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 475 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just vulcan-hälsning finns det faktiskt flera varianter av, skrolla ned en bit på sidan för att se dem.


Emoji vulcan-hälsning på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Vulcan salute
🇳🇴 Norska: Vulcan hilsen
🇩🇰 Danska: Vulcan hilsen
🇫🇮 Finska: Vulcan tervehdys


Kopiera och använd emoji 🖖

Om du vill kopiera emojin vulcan-hälsning för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F596

HTML-kod:   🖖


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"