Emoji 😖 - Förbryllat ansikte

😖

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 😖

Ett gult ansikte med ihoptryckta X-formade ögon och en hopskrynklad mun, nästan som att den är frustrerad och försöker hålla tillbaka tårarna. Används ofta för att uttrycka känslor såsom frustration, avsky, förlust eller irritation.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.


Info om emoji förbryllat ansikte

Här kan du läsa mer om emojin 😖. Emojin förbryllat ansikte hör till den interna emojigruppen Coronavirus.  Den huvudgrupp som emojin förbryllat ansikte hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 475 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just förbryllat ansikte finns det dock inte några varianter till.


Emoji förbryllat ansikte på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Confounded face
🇳🇴 Norska: Forbløffet ansikt
🇩🇰 Danska: Forbistret ansigt
🇫🇮 Finska: Toivottomat kasvot


Kopiera och använd emoji 😖

Om du vill kopiera emojin förbryllat ansikte för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F616

HTML-kod:   😖


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"