Emoji 😧 - Plågat ansikte

😧

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 😧

Ett gult ansikte med små öppna ögon och en halvöppen nedåtsmilande mun, och höjda ögonbryn som är vinklade snett nedåt, utåt sett. Används ofta för att förmedla överraskande känslor kopplade till förvirring eller bekymmer, ibland även för att uttrycka att man är chockad och något förvirrad.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.


Info om emoji plågat ansikte

Här kan du läsa mer om emojin 😧. Emojin plågat ansikte hör till den interna emojigruppen Coronavirus.  Den huvudgrupp som emojin plågat ansikte hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 475 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just plågat ansikte finns det dock inte några varianter till.


Emoji plågat ansikte på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Anguished face
🇳🇴 Norska: Angstfylt ansikt
🇩🇰 Danska: Forpint ansigt
🇫🇮 Finska: Tuskaiset kasvot


Kopiera och använd emoji 😧

Om du vill kopiera emojin plågat ansikte för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F627

HTML-kod:   😧


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"