Emoji 😈 - Leende ansikte med horn

😈

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 😈

Ett lila ansikte med ögon som är hopdragna och ögonbryn som är vinklade snett uppåt, munnen flinar på ett busigt och lekfullt vis och vid sidorna av huvudet sticker två horn ut. Används ofta för att förmedla att man är olydig eller oanständig på ett ganska sexuellt sätt, tänk "horny devil". Eller att man helt enkelt är lekfull och busig och har något rackartyg på gång.

Psst! Denna emoji går att köpa som mjuk och gosig emojikudde, perfekt att mysa med i soffan eller sängen!

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.


Info om emoji leende ansikte med horn

Här kan du läsa mer om emojin 😈. Emojin leende ansikte med horn hör till de interna emojigrupperna Halloween, Sista april.  Den huvudgrupp som emojin leende ansikte med horn hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 475 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just leende ansikte med horn finns det dock inte några varianter till.


Emoji leende ansikte med horn på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Smiling face with horns
🇳🇴 Norska: Smilende ansikt med horn
🇩🇰 Danska: Smilende ansigt med horn
🇫🇮 Finska: Hymyilevät kasvot ja sarvet


Kopiera och använd emoji 😈

Om du vill kopiera emojin leende ansikte med horn för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F608

HTML-kod:   😈


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"