Emoji 🫣 - Ansikte med öga som kikar fram

🫣

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🫣

Denna emoji föreställer ett gult ansikte med båda händerna över ögonen, men där ett öga lite försynt tittar ut genom fingrarna. Ögonbrynen är även höjda som av förvåning. Den används ofta för att ge uttryck för det att både vilja titta bort, men ändå inte. Ofta när det handlar om saker som kan vara skrämmande, otäcka eller pinsamma.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2022 som en del av Emoji 14.0.


Info om emoji ansikte med öga som kikar fram

Här kan du läsa mer om emojin 🫣. Den huvudgrupp som emojin ansikte med öga som kikar fram hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 475 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just ansikte med öga som kikar fram finns det dock inte några varianter till.


Emoji ansikte med öga som kikar fram på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Face with peeking eye
🇳🇴 Norska: Ansikt med øye som titter ut
🇩🇰 Danska: Ansigt med øje, der kigger ud
🇫🇮 Finska: Kasvot silmät kurkistavat ulos


Kopiera och använd emoji 🫣

Om du vill kopiera emojin ansikte med öga som kikar fram för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1FAE3

HTML-kod:   🫣


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"