Emoji 💩 - Bajshög

💩

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 💩

En välkänd smiley utformad som en bajshög med ett stort leende och exalterade ögon. Bajshögen är utformad som en virvel som klättrar sig uppåt, och har därför av många även använts för att symbolisera mjukglass med chokladsmak. Emojin används ofta för att representera olika ärenden relaterade till badrummet eller som har med djur att göra, men kan även användas för att förmedla att man är glad och på ett lite busigt humör. I den japanska kulturen används bajshögen även för att önska någon lycka till.

Psst! Denna emoji går att köpa som mjuk och gosig emojikudde, perfekt att mysa med i soffan eller sängen (eller kanske toaletten?)!

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.


Statistik för emoji 💩

Som den största emoji-sajten i Sverige har vi även möjlighet att samla stora mängder statistik kring populariteten hos alla emojis, och just emojin 💩 ("bajshög"), ligger på plats 113 av alla 1870 emojis i topplistan för detta år. Den månad som är den populäraste månaden vad gäller användning av emojin 💩 är februari, senast hade den ungefär 280 visningar på vår sajt under denna månad. Den månad som är den näst populäraste månaden är september. Här nedan visas en graf som visar hur stor andel av årets alla visningar som infaller på de respektive månaderna under året för emoji 💩.


Info om emoji bajshög

Här kan du läsa mer om emojin 💩. Emojin bajshög hör till den interna emojigruppen Coronavirus.  Den huvudgrupp som emojin bajshög hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 1869 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just bajshög finns det dock inte några varianter till.


Emoji bajshög på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Pile of poo
🇳🇴 Norska: Bæsj
🇩🇰 Danska: Bunke afføring
🇫🇮 Finska: Kakkakasa


Kopiera och använd emoji 💩

Om du vill kopiera emojin bajshög för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F4A9

HTML-kod:   💩


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"