Emoji 🥶 - Kallt ansikte

🥶

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🥶

Ett isblått ansikte med en stor och bred fyrkantig mun där både överkäken och underkäken syns och är helt ihopklämda, nedanför munnen och längs hakan hänger istappar från den stackars frysande emojin. Tanken med denna emoji är dels att förmedla en extrem kyla, eller att man upplever en extrem kyla - men inte bara kyla i form av väder, utan även en slags personlig kyla som man kan uppleva av någon som t.ex. inte vill vara ens vän. Ibland kan emojin även användas för att uttrycka att man tycker att någon eller någonting är coolt.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2018 som en del av Emoji 11.0.


Statistik för emoji 🥶

Som den största emoji-sajten i Sverige har vi även möjlighet att samla stora mängder statistik kring populariteten hos alla emojis, och just emojin 🥶 ("kallt ansikte"), ligger på plats 104 av alla 1870 emojis i topplistan för detta år. Den månad som är den populäraste månaden vad gäller användning av emojin 🥶 är januari, senast hade den ungefär 430 visningar på vår sajt under denna månad. Den månad som är den näst populäraste månaden är februari. Här nedan visas en graf som visar hur stor andel av årets alla visningar som infaller på de respektive månaderna under året för emoji 🥶.


Info om emoji kallt ansikte

Här kan du läsa mer om emojin 🥶. Emojin kallt ansikte hör till den interna emojigruppen Coronavirus.  Den huvudgrupp som emojin kallt ansikte hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 1869 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just kallt ansikte finns det dock inte några varianter till.


Emoji kallt ansikte på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Cold face
🇳🇴 Norska: Kaldt ansikt
🇩🇰 Danska: Koldt ansigt
🇫🇮 Finska: Paleleva


Kopiera och använd emoji 🥶

Om du vill kopiera emojin kallt ansikte för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F976

HTML-kod:   🥶


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"