Emoji 😮‍💨 - Ansikte som andas ut

😮‍💨

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 😮‍💨

Ett gult ansikte som kan uppfattas som något lättat efter att ha varit bekymrat, med en vindpust som blåser ut ur munnen som att den andas ut efter någonting jobbigt. Används ofta för att ge uttryck för lättnad eller utmattning, men ibland även som en suck av besvikelse eller missnöje.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2021 som en del av Emoji 13.1.


Info om emoji ansikte som andas ut

Här kan du läsa mer om emojin 😮‍💨. Den huvudgrupp som emojin ansikte som andas ut hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 475 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just ansikte som andas ut finns det dock inte några varianter till.


Emoji ansikte som andas ut på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Face exhaling
🇳🇴 Norska: Utånding av ansiktet
🇩🇰 Danska: Udånding af ansigtet
🇫🇮 Finska: Kasvot uloshengitys


Kopiera och använd emoji 😮‍💨

Om du vill kopiera emojin ansikte som andas ut för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F62E 200D 1F4A8

HTML-kod:   😮‍💨


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"