Emoji 🥴 - Yrt ansikte

🥴

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🥴

Ett gult ansikte med en tillskrynklad mun och lika tillskrynklade ögon och ögonbryn, med en svag rodnad. Används ofta för att för att uttrycka att man är berusad av antingen alkohol eller av starka känslor för någon annan person eller annan företeelse. Men kan även användas för att uttrycka känslor kopplade till utmattning, avsky eller att man är ordentligt utmattad - eller helt och hållet nöjd.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2018 som en del av Emoji 11.0.


Statistik för emoji 🥴

Som den största emoji-sajten i Sverige har vi även möjlighet att samla stora mängder statistik kring populariteten hos alla emojis, och just emojin 🥴 ("yrt ansikte"), ligger på plats 82 av alla 1870 emojis i topplistan för detta år. Den månad som är den populäraste månaden vad gäller användning av emojin 🥴 är oktober, senast hade den ungefär 330 visningar på vår sajt under denna månad. Den månad som är den näst populäraste månaden är januari. Här nedan visas en graf som visar hur stor andel av årets alla visningar som infaller på de respektive månaderna under året för emoji 🥴.


Info om emoji yrt ansikte

Här kan du läsa mer om emojin 🥴. Emojin yrt ansikte hör till de interna emojigrupperna Midsommar, Sista april.  Den huvudgrupp som emojin yrt ansikte hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 1869 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just yrt ansikte finns det dock inte några varianter till.


Emoji yrt ansikte på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Woozy Face
🇳🇴 Norska: Svimmelt (beruset) ansikt
🇩🇰 Danska: Omtåget ansigt
🇫🇮 Finska: Tokkurainen


Kopiera och använd emoji 🥴

Om du vill kopiera emojin yrt ansikte för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F974

HTML-kod:   🥴


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"