Emoji Sömnigt ansikte

😪

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Info om emoji sömnigt ansikte

Här hittar du emojin sömnigt ansikte avbildad i stor storlek. Den huvudgrupp som emojin sömnigt ansikte hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 356 liknande emojis. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just sömnigt ansikte finns det dock inte några varianter till.

Vad betyder 😪

För oss västerlänningar kan man tycka att den här emojin kanske borde innebära att man är förkyld och snorig, eller kanske att man nyser - men i själva verket kommer denna emoji också från manga, japansk tecknad serie, och innebär att en person är sömnig och sover.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.

Emoji sömnigt ansikte på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin sömnigt ansikte heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Sleepy face
🇳🇴 Norska: Søvnig ansikt
🇩🇰 Danska: Søvnigt ansigt
🇫🇮 Finska: Uneliaat kasvot

Kopiera och använd emoji sömnigt ansikte

Om du vill kopiera emojin sömnigt ansikte för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emoji sömnigt ansikte kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator. OBS! Denna funktion fungerar inte på smartphones och är därför dold, där kan du istället trycka med fingret mot emojin i några sekunder tills det kommer upp en dialogruta som frågar om du vill kopiera den, sedan kan du enkelt markera (om den inte redan blivit det automatiskt) och sedan kopiera emojin.

Hex- och HTML-kod för emoji sömnigt ansikte

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F62A

HTML-kod:   😪

Andra emojis i gruppen "smileys och människor"