Emoji 😪 - Sömnigt ansikte

😪

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 😪

Ett gult ansikte med stängda ögon och något nedåtvinklade ögonbryn, med en mun som är något öppen, samt en snorbubbla som pyser ut ur näsan. Snorbubblan är ett klassiskt tecken inom anime- och manga-världen för att indikera att någon är trött eller sover, och det är just detta som denna emoji är menat att representera också, att man är trött eller sover.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.


Info om emoji sömnigt ansikte

Här kan du läsa mer om emojin 😪. Den huvudgrupp som emojin sömnigt ansikte hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 475 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just sömnigt ansikte finns det dock inte några varianter till.


Emoji sömnigt ansikte på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Sleepy face
🇳🇴 Norska: Søvnig ansikt
🇩🇰 Danska: Søvnigt ansigt
🇫🇮 Finska: Uneliaat kasvot


Kopiera och använd emoji 😪

Om du vill kopiera emojin sömnigt ansikte för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F62A

HTML-kod:   😪


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"