Emoji ☹️ - Surt ansikte

☹️

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder ☹️

Det klassiska sura ansiktet. Ett gult ansikte med enkla öppna ögon och en mun som ger ett mycket surt intryck. Används ofta för att uttrycka ganska starka känslor av besvikelse eller ledsenhet, eller att man är ganska bekymrad.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.


Info om emoji surt ansikte

Här kan du läsa mer om emojin ☹️. Den huvudgrupp som emojin surt ansikte hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 472 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just surt ansikte finns det dock inte några varianter till.


Emoji surt ansikte på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Frowning face
🇳🇴 Norska: Surt ansikt
🇩🇰 Danska: Utilfreds ansigt
🇫🇮 Finska: Onnettomat kasvot


Kopiera och använd emoji ☹️

Om du vill kopiera emojin surt ansikte för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   2639 FE0F

HTML-kod:   ☹️


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"