Emoji 👍 - Tummen upp-tecken

👍

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 👍

Denna emoji är en av de klassiska emojierna som i princip alla känner till eller till och med använder, den finns faktiskt till och med som en standardknapp i Facebook Messenger. Emojien föreställer en tumme som ger den universella Tummen upp-tecknet för att indikera sitt godkännande eller att allt är okej.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.


Andra varianter av emoji "tummen upp-tecken"

Tummen upp-tecken är en typ av emoji som har hudfärgs varianter, här nedan hittar du samtliga varianter av emojin. Klicka på valfri hudfärgs emoji för att kopiera den till ditt urklipp, därefter kan du klistra in den var som helst.

👍🏻

Vad betyder 👍🏻

Emojin 👍🏻 är en hudfärgsvariant av den ursprungliga emojin, just denna variant heter "tummen upp-tecken, ljus hudfärg" och representerar emojin tummen upp-tecken med ljus hudfärg.

👍🏼

Vad betyder 👍🏼

Emojin 👍🏼 är en hudfärgsvariant av den ursprungliga emojin, just denna variant heter "tummen upp-tecken, beige hudfärg" och representerar emojin tummen upp-tecken med beige hudfärg.

👍🏽

Vad betyder 👍🏽

Emojin 👍🏽 är en hudfärgsvariant av den ursprungliga emojin, just denna variant heter "tummen upp-tecken, ljusbrun hudfärg" och representerar emojin tummen upp-tecken med ljusbrun hudfärg.

👍🏾

Vad betyder 👍🏾

Emojin 👍🏾 är en hudfärgsvariant av den ursprungliga emojin, just denna variant heter "tummen upp-tecken, mörkbrun hudfärg" och representerar emojin tummen upp-tecken med mörkbrun hudfärg.

👍🏿

Vad betyder 👍🏿

Emojin 👍🏿 är en hudfärgsvariant av den ursprungliga emojin, just denna variant heter "tummen upp-tecken, mörk hudfärg" och representerar emojin tummen upp-tecken med mörk hudfärg.


Info om emoji tummen upp-tecken

Här kan du läsa mer om emojin 👍. Den huvudgrupp som emojin tummen upp-tecken hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 475 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just tummen upp-tecken finns det faktiskt flera varianter av, skrolla ned en bit på sidan för att se dem.


Emoji tummen upp-tecken på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Thumbs up sign
🇳🇴 Norska: Tommel opp
🇩🇰 Danska: Tommelfinger opad
🇫🇮 Finska: Peukalo ylös


Kopiera och använd emoji 👍

Om du vill kopiera emojin tummen upp-tecken för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F44D

HTML-kod:   👍


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"