Emoji 🙁 - Småsurt ansikte

🙁

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🙁

Ett gult ansikte med öppna ögon och en mun som ger ett lite småsurt intryck. Används ofta för att uttrycka milda känslor av besvikelse eller ledsenhet, eller att man är lite bekymrad.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.


Statistik för emoji 🙁

Som den största emoji-sajten i Sverige har vi även möjlighet att samla stora mängder statistik kring populariteten hos alla emojis, och just emojin 🙁 ("småsurt ansikte"), ligger på plats 179 av alla 1870 emojis i topplistan för detta år. Den månad som är den populäraste månaden vad gäller användning av emojin 🙁 är december, senast hade den ungefär 160 visningar på vår sajt under denna månad. Den månad som är den näst populäraste månaden är september. Här nedan visas en graf som visar hur stor andel av årets alla visningar som infaller på de respektive månaderna under året för emoji 🙁.


Info om emoji småsurt ansikte

Här kan du läsa mer om emojin 🙁. Den huvudgrupp som emojin småsurt ansikte hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 1869 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just småsurt ansikte finns det dock inte några varianter till.


Emoji småsurt ansikte på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Slightly frowning face
🇳🇴 Norska: Lett bistert ansikt
🇩🇰 Danska: Lidt utilfreds ansigt
🇫🇮 Finska: Hivenen onnettomat kasvot


Kopiera och använd emoji 🙁

Om du vill kopiera emojin småsurt ansikte för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F641

HTML-kod:   🙁


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"