Emoji 😙 - Pussande ansikte med leende ögon

😙

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 😙

En klassisk emoji bestående av ett gult ansikte med leende ögon och läppar formade som en pussmun, uttrycker varma känslor av kärlek och tillgivenhet.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.


Info om emoji pussande ansikte med leende ögon

Här kan du läsa mer om emojin 😙. Emojin pussande ansikte med leende ögon hör till den interna emojigruppen Alla hjärtans dag.  Den huvudgrupp som emojin pussande ansikte med leende ögon hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 475 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just pussande ansikte med leende ögon finns det dock inte några varianter till.


Emoji pussande ansikte med leende ögon på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Kissing face with smiling eyes
🇳🇴 Norska: Kyssende ansikt med halvåpne øyne
🇩🇰 Danska: Kyssende ansigt med sammenknebne øjne
🇫🇮 Finska: Suutelevat kasvot ja siristetyt silmät


Kopiera och använd emoji 😙

Om du vill kopiera emojin pussande ansikte med leende ögon för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F619

HTML-kod:   😙


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"