Emoji 🤑 - Ansikte med pengamun

🤑

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🤑

Ett gult ansikte med höjda ögonbryn och dollartecken som ögon, med en stor grön tunga som sticker ut genom en mun med ett gigantiskt leende, på tungan finns också ett dollartecken. Används framför allt för att förmedla saker som rör pengar, att tjäna pengar, att vara rik, att bli rik, att lyckas i livet, och så vidare.

Psst! Denna emoji går att köpa som mjuk och gosig emojikudde, perfekt att mysa med i soffan eller sängen!

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.

Info om emoji ansikte med pengamun

Här kan du läsa mer om emojin 🤑. Den huvudgrupp som emojin ansikte med pengamun hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 448 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just ansikte med pengamun finns det dock inte några varianter till.

Emoji ansikte med pengamun på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Money-mouth face
🇳🇴 Norska: Pengeansikt
🇩🇰 Danska: Ansigt med pengemund
🇫🇮 Finska: Rahasuiset kasvot

Kopiera och använd emoji 🤑

Om du vill kopiera emojin ansikte med pengamun för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F911

HTML-kod:   🤑

Andra emojis i gruppen "smileys och människor"