Emoji 😳 - Rodnat ansikte

😳

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 😳

Ett gult ansikte med höjda ögonbryn och en liten stängd mun, men med gigantiska stora och uppspända ögon som stirrar rakt fram - och rosiga kinder. Används ofta för att förmedla en känsla av pinsamhet, att man skäms för någonting eller känner sig lite obekväm. Kan även användas för att uttrycka sin beundran över någonting och för att smickra andra.

Psst! Denna emoji går att köpa som mjuk och gosig emojikudde, perfekt att mysa med i soffan eller sängen!

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.


Info om emoji rodnat ansikte

Här kan du läsa mer om emojin 😳. Den huvudgrupp som emojin rodnat ansikte hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 475 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just rodnat ansikte finns det dock inte några varianter till.


Emoji rodnat ansikte på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Flushed face
🇳🇴 Norska: Ansikt med vidåpne øyne
🇩🇰 Danska: Ansigt med helt åbne øjne
🇫🇮 Finska: Punastuneet kasvot


Kopiera och använd emoji 😳

Om du vill kopiera emojin rodnat ansikte för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F633

HTML-kod:   😳


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"