Emoji 🤏 - Nypande hand

🤏

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🤏

Denna emoji föreställer en hand där tummen och pekfingret på ett sätt nyper mot varandra, men inte nuddar varandra. Är tänkt att ge uttryck för "ungefär", alltså för att kunna uttrycka att någonting är ungefär någonting eller väldigt lite. Jämför med uttrycket "mellan tummen och pekfingret".


Statistik för emoji 🤏

Som den största emoji-sajten i Sverige har vi även möjlighet att samla stora mängder statistik kring populariteten hos alla emojis, och just emojin 🤏 ("nypande hand"), ligger på plats 175 av alla 1870 emojis i topplistan för detta år. Den månad som är den populäraste månaden vad gäller användning av emojin 🤏 är januari, senast hade den ungefär 190 visningar på vår sajt under denna månad. Den månad som är den näst populäraste månaden är oktober. Här nedan visas en graf som visar hur stor andel av årets alla visningar som infaller på de respektive månaderna under året för emoji 🤏.


Andra varianter av emoji "nypande hand"

Nypande hand är en typ av emoji som har hudfärgs varianter, här nedan hittar du samtliga varianter av emojin. Klicka på valfri hudfärgs emoji för att kopiera den till ditt urklipp, därefter kan du klistra in den var som helst.

🤏🏻

Vad betyder 🤏🏻

Emojin 🤏🏻 är en hudfärgsvariant av den ursprungliga emojin, just denna variant heter "nypande hand, ljus hudfärg" och representerar emojin nypande hand med ljus hudfärg.

🤏🏼

Vad betyder 🤏🏼

Emojin 🤏🏼 är en hudfärgsvariant av den ursprungliga emojin, just denna variant heter "nypande hand, beige hudfärg" och representerar emojin nypande hand med beige hudfärg.

🤏🏽

Vad betyder 🤏🏽

Emojin 🤏🏽 är en hudfärgsvariant av den ursprungliga emojin, just denna variant heter "nypande hand, ljusbrun hudfärg" och representerar emojin nypande hand med ljusbrun hudfärg.

🤏🏾

Vad betyder 🤏🏾

Emojin 🤏🏾 är en hudfärgsvariant av den ursprungliga emojin, just denna variant heter "nypande hand, mörkbrun hudfärg" och representerar emojin nypande hand med mörkbrun hudfärg.

🤏🏿

Vad betyder 🤏🏿

Emojin 🤏🏿 är en hudfärgsvariant av den ursprungliga emojin, just denna variant heter "nypande hand, mörk hudfärg" och representerar emojin nypande hand med mörk hudfärg.


Info om emoji nypande hand

Här kan du läsa mer om emojin 🤏. Den huvudgrupp som emojin nypande hand hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 1869 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just nypande hand finns det faktiskt flera varianter av, skrolla ned en bit på sidan för att se dem.


Emoji nypande hand på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Pinching hand
🇳🇴 Norska: Klypende hånd
🇩🇰 Danska: Klemme hånd
🇫🇮 Finska: Puristamalla kättä


Kopiera och använd emoji 🤏

Om du vill kopiera emojin nypande hand för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F90F

HTML-kod:   🤏


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"