Emoji.se/Vad betyder?/Personemojis

Vad betyder alla personemojis?

Har du någon gång funderat på vad alla de där personemojisarna betyder egentligen, de där personerna som gör olika gester med händer, armar och ansiktet? Här nedan förklarar vi vad varenda en av dem innebär!

Vad betyder 🤰

Gravid kvinna

Denna emoji föreställer en gravid kvinna, och brukar ofta räknas som att den hör till familje-emojisarna. Ibland används denna emoji även för att symbolisera att man har ätit för mycket och är proppmätt. Denna emoji finns i flera olika hudfärgsvariationer. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🤰 Gravid kvinna


Vad betyder 🤱

Amma

Denna emoji föreställer en kvinna som håller en bebis vid sitt bröst och som den ammar. Denna emoji finns i flera olika hudfärgsvariationer. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🤱 Amma


Vad betyder 🧏

Döv person

Denna emoji föreställer en person som är döv, det tecken som personen gör är tecknet för "döv" enligt amerikanskt teckenspråk - men tecknet är även vanligt för "döv" för ett antal andra länders teckenspråk. Emojin föreställer en icke könad person och är därför könsneutral, men den finns även variationer av den där det är en man- eller en kvinna som porträtteras. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🧏 Döv person


Vad betyder 🙇

Person som bugar djupt

Denna emoji föreställer en person som bugar djupt och föraktningsfullt. Symbolismen är djupt kopplad till den japanska kuluturen där fenomenet kallas "dogeza" och innebär att man ber om ursäkt på ett mycket vördnadsfullt sätt eller ber någon om en väldigt stor tjänst. Ibland förekommer det att man har misstagit denna emoji för en person som t.ex. gör armhävningar eller vilar på sina händer, men detta är helt fel. Emojin föreställer en icke könad person och är därför könsneutral, men den finns även variationer av den där det är en man- eller en kvinna som porträtteras. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🙇 Person som bugar djupt


Vad betyder 🤷

Person som rycker på axlarna

Denna emoji föreställer en person som rycker på axlarna, på ett sätt som förmedlar att denne inte vet och inte heller bryr sig särskilt mycket om det ämne som avhandlas. I textform (emoticon) kallas detta uttryck shruggie och skrivs oftast som: ¯\_(ツ)_/¯. Emojin föreställer en icke könad person och är därför könsneutral, men den finns även variationer av den där det är en man- eller en kvinna som porträtteras. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🤷 Person som rycker på axlarna


Vad betyder 💁

Informationsdiskperson

Denna emoji förställer en person som antas stå i en informationsdisk, och ser ut ungefär som att det är en servitör eller servitris som håller i en osynlig bricka. Används ibland för att förmedla t.ex. sarkasm eller att man liksom rycker på axlarna åt någonting. Emojin föreställer en icke könad person och är därför könsneutral, men den finns även variationer av den där det är en man- eller en kvinna som porträtteras. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 💁 Informationsdiskperson


Vad betyder 🙅

Person som gestikulerar nej

Denna emoji föreställer en person som korsar sina armar framför sig vilket formar ett X, symbolismen kring denna markering är att det betyder "nej", "inte bra" eller "sluta med det". Emojin föreställer en icke könad person och är därför könsneutral, men den finns även variationer av den där det är en man- eller en kvinna som porträtteras. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🙅 Person som gestikulerar nej


Vad betyder 🙆

Ansikte med OK-gest

Denna emoji föreställer en person som håller armarna i en ring runt sitt ansikte, där symbolismen bakom gesten är att förmedla att någonting är "OK". Gesten är framför allt vanlig i Asien i allmänhet och Japan i synnerhet. Man signalerar helt enkelt på ett stort och väldigt tydligt sätt att någonting är OK genom att göra en cirkel med sina armar runt eller ovanför sitt ansikte. Det är även vanligt att dykare använder denna form av gest för att signalera att allt är OK. Emojin föreställer en icke könad person och är därför könsneutral, men den finns även variationer av den där det är en man- eller en kvinna som porträtteras. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🙆 Ansikte med OK-gest


Vad betyder 🙋

Glad person som räcker upp en hand

Denna emoji föreställer en person som räcker upp sin hand i luften, ungefär som att den försöker påkalla uppmärksamhet och vill ställa en fråga under t.ex. en föreläsning eller lektion. Emojin föreställer en icke könad person och är därför könsneutral, men den finns även variationer av den där det är en man- eller en kvinna som porträtteras. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🙋 Glad person som räcker upp en hand


Vad betyder 🙎

Person som plutar

Denna emoji föreställer en person som plutar, det vill säga med ett allvarligt ansiktsuttryck uttrycker sitt milda missnöje över en viss situation. På ett något reserverat sätt, utan att visa att det kanske finns en viss underton av ilska bakom missnöjet. Emojin föreställer en icke könad person och är därför könsneutral, men den finns även variationer av den där det är en man- eller en kvinna som porträtteras. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🙎 Person som plutar


Vad betyder 🙍

Person med hängande huvud

Denna emoji föreställer en person som är något upprörd och har en ledsen och besviken min. Emojin föreställer en icke könad person och är därför könsneutral, men den finns även variationer av den där det är en man- eller en kvinna som porträtteras. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🙍 Person med hängande huvud


Vad betyder 💇

Klippning

Denna emoji föreställer en person som får sitt hår klippt och är tänkt att symbolisera hårklippning eller att vara på en frisörsalong. Emojin föreställer en icke könad person och är därför könsneutral, men den finns även variationer av den där det är en man- eller en kvinna som porträtteras. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 💇 Klippning


Vad betyder 💆

Ansiktsmassage

Denna emoji föreställer en person som får sitt huvud och ansikte masserat. Emojin föreställer en icke könad person och är därför könsneutral, men den finns även variationer av den där det är en man- eller en kvinna som porträtteras. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 💆 Ansiktsmassage


Vad betyder 🧖

Person i bastu

Denna emoji föreställer en person som har en handduk över axlarna och sitter i en bastu, med ånga från de heta stenarna runt hela personen. Emojin föreställer en icke könad person och är därför könsneutral, men den finns även variationer av den där det är en man- eller en kvinna som porträtteras. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🧖 Person i bastu