Emoji.se/Vad betyder?/Olika färger på emoji-hjärtan

Vad betyder olika emoji-hjärtan och dess färger?

Har du någon gång funderat på vad alla de olika färgerna på alla emoji-hjärtan betyder? Här nedan hittar du förklaring till alla hjärt-emojis och vad de betyder.

Vad betyder ❤️

Rött hjärta emoji

Detta är den klassiska kärleks-emojin, som används för att uttrycka kärlek eller att man älskar någon eller någonting. Den representerar passion och en djup koppling till någonting, men även romans, vänskap och villkorslös kärlek. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

På Snapchat representerar det röda hjärtat att två personer har varit #1 BFs (bästa vänner) på Snapchat under två veckor på raken.

På WhatsApp representerar det röda hjärtat oändlig passion, att någon är väldigt hjälpfull eller kan vara kär.

Läs mer: Emoji ❤️ Rött hjärta


Vad betyder 🧡

Orange hjärta emoji

Det orangea hjärtat är någonting som förknippas med omtanke, lugn, trivsel och mys. Det kan användas för att uttrycka känslor av lycka, värme, entusiasm, kreativitet eller uppmuntran. När det kommer till rena kärlekskänslor är dock den allmänna betydelsen bakom det orangea hjärtat att man bara vill vara vänner. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🧡 Orange hjärta


Vad betyder 💚

Grönt hjärta emoji

Det gröna hjärtat är även känt som det avundsjuka hjärtat, och förknippas ofta med avundsjuka och svartsjuka. Men, beroende på sammanhang kan det även ha en annan betydelse, nämligen miljö, växter, natur, vegetarianer och veganer. Två av de stora partierna i Sverige, Miljöpartiet och Centerpartiet, använder ofta den gröna emojin när de kommunicerar utåt, med just miljö-aspekten i åtanke. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

På WhatsApp representerar det gröna hjärtat en förhoppning om försoning och vänskap, "tycker du fortfarande om mig?".

Läs mer: Emoji 💚 Grönt hjärta


Vad betyder 💜

Lila hjärta emoji

Det lila hjärtat kan i vissa avseenden sägas symbolisera en ödmjuk eller medlidande kärlek, men kan även användas för att uttrycka kärlek för glamour, lyx, pengar, o.s.v. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

På WhatsApp representerar det lila hjärtat sexualitet, och kan mena att den du chattar med kanske vill prata om någonting annat.

Läs mer: Emoji 💜 Lila hjärta


Vad betyder 💛

Gult hjärta emoji

Det gula hjärtat sägs representera vänskap och glädje, används ofta för att symbolisera ungdom och styrka, solsken, sommar och vår. Kan även användas för att representera en slags nystart och renhet. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

På Snapchat representerar det gula hjärtat att två personer är "#1 bästa vänner", då de båda har skickat flest snaps till varandra.

På WhatsApp representerar det gula hjärtat att någon är glad och optimistisk.

Läs mer: Emoji 💛 Gult hjärta


Vad betyder 💙

Blått hjärta emoji

Det blå hjärtat sägs symbolisera förtroende, fred, harmoni och lojalitet, men kan även representera en väldigt djup attraktion. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

På WhatsApp representerar det blå hjärtat en djup vänskap och lojalitet mellan två personer.

Läs mer: Emoji 💙 Blått hjärta


Vad betyder 🖤

Svart hjärta emoji

Det svarta hjärtat sägs symbolisera sorg, sjukdom och dödlighet. Kan även användas som en motpol till det klassiska röda hjärtat och dess betydelse. Ibland används även det svarta hjärtat för att representera svart eller mörk humor. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🖤 Svart hjärta


Vad betyder 🫶

Handhjärta emoji

Denna emoji föreställer två händer som i profil gemensamt formar ett hjärta. Detta har under de senaste åren blivit en mycket vanlig handgest som används för att uttrycka kärlek och stöd, ofta till någon eller några som genomlider någonting jobbigt. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🫶 Handhjärta


Vad betyder 🩵

Ljusblått hjärta emoji

Denna emoji föreställer ett ljusblått hjärta, som generellt sett används för att symbolisera en tillfällig eller vardaglig kärlek, på ett lite mer lättsamt sätt än när man exempelvis använder det röda hjärtat. Används ofta i situationer när man vill uttrycka en slags lekfull eller subtil kärlek. Används ibland även för att symbolisera att en nyfödd bebis är en pojke. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🩵 Ljusblått hjärta


Vad betyder 🩷

Rosa hjärta emoji

Denna emoji föreställer ett rosa hjärta, som kan användas på många olika sätt för att förmedla kärlek. Såväl kärlek mellan vänner som mellan ett par, och ofta i samband med alla hjärtans dag och liknande dagar. Används ibland även för att symbolisera att en nyfödd bebis är en flicka. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🩷 Rosa hjärta


Vad betyder 🩶

Grått hjärta emoji

Denna emoji föreställer ett grått hjärta, och kan ha flera olika betydelser. Men generellt sett brukar man se det gråa hjärtat som något förknippat med besvikelser, som att man exempelvis inte klarar av att leva upp till någons förväntning. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🩶 Grått hjärta


Vad betyder 🤍

Vitt hjärta emoji

Det vita hjärtat brukar ofta användas för att symbolisera en slags "ren" kärlek, som t.ex. den kärlek en förälder kan känna för ett barn eller sådan kärlek som inte kan brytas, knäckas eller förstöras. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🤍 Vitt hjärta


Vad betyder 🤎

Brunt hjärta emoji

Det bruna hjärtat kan ofta användas för att uttrycka sitt gillande för någonting på ett lite lekfullare sätt, eller helt enkelt användas för att uttrycka sin kärlek för choklad. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🤎 Brunt hjärta


Vad betyder 💔

Brustet hjärta emoji

Ett brustet hjärta, delat i två delar med en spricka mellan dem. Syftet med denna emoji är att symbolisera hjärtesorg, inte bara vid t.ex. en brusten relation eller förlust av en anhörig, utan även att man saknar någon älskad person. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 💔 Brustet hjärta


Vad betyder ❤️‍🩹

Läkande hjärta emoji

Denna emoji föreställer ett hjärta med ett bandage som är lindat runt dess ena sida, och är tänkt att vara motsatsen till den emoji som föreställer ett brustet hjärta. Andemeningen bakom emojin är att representera den process som förknippas med läkning, återhämtning eller att komma över en föredetta kärlek. Den kan även användas för att uttrycka sympati för någon som går igenom en svår period i sitt liv. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji ❤️‍🩹 Läkande hjärta


Vad betyder ❤️‍🔥

Brinnande hjärta emoji

En emoji som föreställer ett hjärta som brinner. Framför allt används denna emoji för betydelser som har med extremt passionerad kärlek eller lust att göra, men den kan även representera det att man enormt gärna vill ha någon eller någonting. Ibland kan den även symbolisera att man "bränner" en tidigare kärlek och går vidare i livet. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji ❤️‍🔥 Brinnande hjärta


Vad betyder ❣️

Rött hjärta som ett utropstecken emoji

Ett dekorativt hjärta utformat som ett utropstecken, där den övre delen av utropstecken består av ett hjärta. Kan användas för att förmedla någonting viktigt på ett kärleksfullt sätt. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji ❣️ Rött hjärta som ett utropstecken


Vad betyder 💕

Två hjärtan emoji

Emojien föreställer två rosa kärlekshjärtan, där det ena är större än det andra. Används ofta för att uttrycka att det är kärlek i luften, love is in the air... Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 💕 Två hjärtan


Vad betyder 💞

Snurrande hjärtan emoji

Två rosa hjärtan som är tänkta att illustrera att de snurrar runt varandra, förmedlar stark kärlek eller att det finns kärlek i luften, love is in the air. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 💞 Snurrande hjärtan


Vad betyder 💓

Pulserande hjärta emoji

Ett rosa hjärta med rörelse- eller vibrationslinjer, tänkt att illustrera ett hjärta som pulserar och slår. Emojien används ofta för att förmedla kärlek, men kan även användas för att representera liv rent generellt. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 💓 Pulserande hjärta


Vad betyder 💗

Växande hjärta emoji

Ett rosa hjärta inuti en något större hjärta, inuti ett ännu större hjärta. Används ofta för att symbolisera växande kärlek, eller att man är nykär på ett vibrerande sätt. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 💗 Växande hjärta


Vad betyder 💖

Glittrande hjärta emoji

Ett rosa kärlekshjärta med glittrande stjärnor runt sig, som att det glänser eller skimrar. Används ofta för att symbolisera nyfunnen eller tillfällig kärlek. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 💖 Glittrande hjärta


Vad betyder 💘

Hjärta med pil emoji

Ett rosa hjärta med en pil genom dess centrum, är tänkt att föra tankarna den romerska kärleksguden Amor (Cupido) - tänk Amors pilar. Används bland annat för att symbolisera nytänd kärlek, eller lyckad matchmaking. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 💘 Hjärta med pil


Vad betyder 💝

Hjärta med rosett emoji

Ett rosa hjärta med en gulfärgad rosett knuten runt. Används ofta för att symbolisera en gåva, t.ex. en ask choklad eller en present med smycken i, men kan även användas för att symbolisera ett rent uttryck av kärlek. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 💝 Hjärta med rosett


Vad betyder 💟

Hjärtdekoration emoji

Ett dekorativt hjärta, egentligen utan större betydelse än att vara ett hjärta som uttrycks på ett dekorativt sätt. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 💟 HjärtdekorationGlöm inte att kolla in vår sida med roliga emojiprylar, emojikuddar och andra emojipresenter!

Länkar till alla Hjärt-emojis

Här nedan finner du länkar till samtliga hjärt-emojis så att du kan läsa mer om dem, du kan även klicka på själva emojierna för att enkelt kopiera dem så att du sedan kan klistra in dem var som helst!

Klicka på en emoji för att kopiera den

❤️
❤️‍🩹
❤️‍🔥