Emoji.se / Vad betyder? /Olika färger på emoji-hjärtan

Vad betyder olika emoji-hjärtan och dess färger?

Vad betyder ❤️

Rött hjärta emoji

Detta är den klassiska kärleks-emojin, som används för att uttrycka kärlek eller att man älskar någon eller någonting. Den representerar passion och en djup koppling till någonting, men även romans, vänskap och villkorslös kärlek. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

På Snapchat representerar det röda hjärtat att två personer har varit #1 BFs (bästa vänner) på Snapchat under två veckor på raken.

På WhatsApp representerar det röda hjärtat oändlig passion, att någon är väldigt hjälpfull eller kan vara kär.

Vad betyder 🧡

Orange hjärta emoji

Det orangea hjärtat är någonting som förknippas med omtanke, lugn, trivsel och mys. Det kan användas för att uttrycka känslor av lycka, värme, entusiasm, kreativitet eller uppmuntran. När det kommer till rena kärlekskänslor är dock den allmänna betydelsen bakom det orangea hjärtat att man bara vill vara vänner. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Vad betyder 💚

Grönt hjärta emoji

Det gröna hjärtat är även känt som det avundsjuka hjärtat, och förknippas ofta med avundsjuka och svartsjuka. Men, beroende på sammanhang kan det även ha en annan betydelse, nämligen miljö, växter, natur, vegetarianer och veganer. Två av de stora partierna i Sverige, Miljöpartiet och Centerpartiet, använder ofta den gröna emojin när de kommunicerar utåt, med just miljö-aspekten i åtanke. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

På WhatsApp representerar det gröna hjärtat en förhoppning om försoning och vänskap, "tycker du fortfarande om mig?".

Vad betyder 💜

Lila hjärta emoji

Det lila hjärtat kan i vissa avseenden sägas symbolisera en ödmjuk eller medlidande kärlek, men kan även användas för att uttrycka kärlek för glamour, lyx, pengar, o.s.v. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

På WhatsApp representerar det lila hjärtat sexualitet, och kan mena att den du chattar med kanske vill prata om någonting annat.

Vad betyder 💛

Gult hjärta emoji

Det gula hjärtat sägs representera vänskap och glädje, används ofta för att symbolisera ungdom och styrka, solsken, sommar och vår. Kan även användas för att representera en slags nystart och renhet. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

På Snapchat representerar det gula hjärtat att två personer är "#1 bästa vänner", då de båda har skickat flest snaps till varandra.

På WhatsApp representerar det gula hjärtat att någon är glad och optimistisk.

Vad betyder 💙

Blått hjärta emoji

Det blå hjärtat sägs symbolisera förtroende, fred, harmoni och lojalitet, men kan även representera en väldigt djup attraktion. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

På WhatsApp representerar det blå hjärtat en djup vänskap och lojalitet mellan två personer.

Vad betyder 🖤

Svart hjärta emoji

Det svarta hjärtat sägs symbolisera sorg, sjukdom och dödlighet. Kan även användas som en motpol till det klassiska röda hjärtat och dess betydelse. Ibland används även det svarta hjärtat för att representera svart eller mörk humor. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Vad betyder 💔

Brustet hjärta emoji

Ett brustet hjärta, delat i två delar med en spricka mellan dem. Syftet med denna emoji är att symbolisera hjärtesorg, inte bara vid t.ex. en brusten relation eller förlust av en anhörig, utan även att man saknar någon älskad person. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Vad betyder ❣️

Rött hjärta som ett utropstecken emoji

Ett dekorativt hjärta utformat som ett utropstecken, där den övre delen av utropstecken består av ett hjärta. Kan användas för att förmedla någonting viktigt på ett kärleksfullt sätt. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Vad betyder 💕

Två hjärtan emoji

Emojien föreställer två rosa kärlekshjärtan, där det ena är större än det andra. Används ofta för att uttrycka att det är kärlek i luften, love is in the air... Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Vad betyder 💞

Snurrande hjärtan emoji

Två rosa hjärtan som är tänkta att illustrera att de snurrar runt varandra, förmedlar stark kärlek eller att det finns kärlek i luften, love is in the air. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Vad betyder 💓

Pulserande hjärta emoji

Ett rosa hjärta med rörelse- eller vibrationslinjer, tänkt att illustrera ett hjärta som pulserar och slår. Emojien används ofta för att förmedla kärlek, men kan även användas för att representera liv rent generellt. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Vad betyder 💗

Växande hjärta emoji

Ett rosa hjärta inuti en något större hjärta, inuti ett ännu större hjärta. Används ofta för att symbolisera växande kärlek, eller att man är nykär på ett vibrerande sätt. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Vad betyder 💖

Glittrande hjärta emoji

Ett rosa kärlekshjärta med glittrande stjärnor runt sig, som att det glänser eller skimrar. Används ofta för att symbolisera nyfunnen eller tillfällig kärlek. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Vad betyder 💘

Hjärta med pil emoji

Ett rosa hjärta med en pil genom dess centrum, är tänkt att föra tankarna den romerska kärleksguden Amor (Cupido) - tänk Amors pilar. Används bland annat för att symbolisera nytänd kärlek, eller lyckad matchmaking. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Vad betyder 💝

Hjärta med rosett emoji

Ett rosa hjärta med en gulfärgad rosett knuten runt. Används ofta för att symbolisera en gåva, t.ex. en ask choklad eller en present med smycken i, men kan även användas för att symbolisera ett rent uttryck av kärlek. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Vad betyder 💟

Hjärtdekoration emoji

Ett dekorativt hjärta, egentligen utan större betydelse än att vara ett hjärta som uttrycks på ett dekorativt sätt. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Länkar till alla Hjärt-emojis

Här nedan finner du länkar till samtliga hjärt-emojis så att du kan läsa mer om dem, du kan även klicka på själva emojierna för att enkelt kopiera dem så att du sedan kan klistra in dem var som helst!

Klicka på en emoji för att kopiera den

❤️