Emoji ❤️ - Rött hjärta

❤️

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder ❤️

Det klassiska röda emoji-hjärtat har givetvis symbolismen kärlek och att älska någon eller någonting, en djup passion. Här kan du läsa mer om vad det röda hjärtat och andra emoji-hjärtan egentligen har för betydelse: Emoji-hjärtan betydelse färger.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.

Vad betyder ❤️ på Snapchat

Ett rött hjärta på Snapchat betyder att ni har varit #1 BFs (bästa vänner) med varandra under två veckor på raken, alltså att ni båda har skickat fler snaps till den andra än någon annan under hela två veckor!

Vad betyder ❤️ på WhatsApp

På WhatsApp representerar det röda hjärtat oändlig passion, att någon är väldigt hjälpfull eller kan vara kär.


Statistik för emoji ❤️

Som den största emoji-sajten i Sverige har vi även möjlighet att samla stora mängder statistik kring populariteten hos alla emojis, och just emojin ❤️ ("rött hjärta"), ligger på plats 4 av alla 1870 emojis i topplistan för detta år. Den månad som är den populäraste månaden vad gäller användning av emojin ❤️ är februari, senast hade den ungefär 3040 visningar på vår sajt under denna månad. Den månad som är den näst populäraste månaden är mars. Här nedan visas en graf som visar hur stor andel av årets alla visningar som infaller på de respektive månaderna under året för emoji ❤️.


Info om emoji rött hjärta

Här kan du läsa mer om emojin ❤️. Emojin rött hjärta hör till de interna emojigrupperna Bröllop, Julafton, Nationaldagen, Midsommar, Sista april, Nyårsafton, Mors dag, Alla hjärtans dag, Internationella kvinnodagen, Coronavirus.  Den huvudgrupp som emojin rött hjärta hör till är Symboler, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 1869 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just rött hjärta finns det dock inte några varianter till.


Emoji rött hjärta på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Red heart
🇳🇴 Norska: Rødt hjerte
🇩🇰 Danska: Rødt hjerte
🇫🇮 Finska: Punainen sydän


Kopiera och använd emoji ❤️

Om du vill kopiera emojin rött hjärta för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   2764 FE0F

HTML-kod:   ❤️


Andra emojis i gruppen "symboler"