Emoji Rött hjärta

❤️

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Info om emoji rött hjärta

Här hittar du emojin rött hjärta avbildad i stor storlek. Emojin rött hjärta hör till de interna emojigrupperna Bröllop, Pride och HBTQ, Julafton, Nationaldagen, Midsommar, Nyårsafton, Mors dag, Internationella mansdagen, Alla hjärtans dag, Internationella kvinnodagen.  Den huvudgrupp som emojin rött hjärta hör till är Symboler, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 277 liknande emojis. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just rött hjärta finns det dock inte några varianter till.

Vad betyder ❤️

Det klassiska röda emoji-hjärtat har givetvis symbolismen kärlek och att älska någon eller någonting, en djup passion. Här kan du läsa mer om vad det röda hjärtat och andra emoji-hjärtan egentligen har för betydelse: Emoji-hjärtan betydelse färger.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.

Vad betyder ❤️ på Snapchat

Ett rött hjärta på Snapchat betyder att ni har varit #1 BFs (bästa vänner) med varandra under två veckor på raken, alltså att ni båda har skickat fler snaps till den andra än någon annan under hela två veckor!

Vad betyder ❤️ på WhatsApp

På WhatsApp representerar det röda hjärtat oändlig passion, att någon är väldigt hjälpfull eller kan vara kär.

Emoji rött hjärta på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin rött hjärta heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Red heart
🇳🇴 Norska: Rødt hjerte
🇩🇰 Danska: Rødt hjerte
🇫🇮 Finska: Punainen sydän

Kopiera och använd emoji rött hjärta

Om du vill kopiera emojin rött hjärta för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emoji rött hjärta kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator. OBS! Denna funktion fungerar inte på smartphones och är därför dold, där kan du istället trycka med fingret mot emojin i några sekunder tills det kommer upp en dialogruta som frågar om du vill kopiera den, sedan kan du enkelt markera (om den inte redan blivit det automatiskt) och sedan kopiera emojin.

Hex- och HTML-kod för emoji rött hjärta

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   2764 FE0F

HTML-kod:   ❤️

Andra emojis i gruppen "symboler"