Emoji 💗 - Växande hjärta

💗

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 💗

Ett rosa hjärta inuti en något större hjärta, inuti ett ännu större hjärta. Används ofta för att symbolisera växande kärlek, eller att man är nykär på ett vibrerande sätt.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.


Info om emoji växande hjärta

Här kan du läsa mer om emojin 💗. Emojin växande hjärta hör till de interna emojigrupperna Bröllop, Pride och HBTQ, Alla hjärtans dag.  Den huvudgrupp som emojin växande hjärta hör till är Symboler, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 304 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just växande hjärta finns det dock inte några varianter till.


Emoji växande hjärta på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Growing heart
🇳🇴 Norska: Voksende hjerte
🇩🇰 Danska: Svulmende hjerte
🇫🇮 Finska: Kasvava sydän


Kopiera och använd emoji 💗

Om du vill kopiera emojin växande hjärta för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F497

HTML-kod:   💗


Andra emojis i gruppen "symboler"