Emoji ⬆️ - Uppåtpekande pil

⬆️

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder ⬆️

Emojin uppåtpekande pil hör till gruppen symboler, och är därför en symbol för någonting. Vanligen brukar emojins namn avslöja vad den är en symbol för, men om det inte hjälper kan man även få ledtrådar genom att kolla på emojins engelska originalnamn, som är up arrow.


Statistik för emoji ⬆️

Som den största emoji-sajten i Sverige har vi även möjlighet att samla stora mängder statistik kring populariteten hos alla emojis, och just emojin ⬆️ ("uppåtpekande pil"), ligger på plats 245 av alla 1898 emojis i topplistan för detta år. Den månad som är den populäraste månaden vad gäller användning av emojin ⬆️ är februari, senast hade den ungefär 110 visningar på vår sajt under denna månad. Den månad som är den näst populäraste månaden är mars. Här nedan visas en graf som visar hur stor andel av årets alla visningar som infaller på de respektive månaderna under året för emoji ⬆️.


Info om emoji uppåtpekande pil

Här kan du läsa mer om emojin ⬆️. Den huvudgrupp som emojin uppåtpekande pil hör till är Symboler, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 1897 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just uppåtpekande pil finns det dock inte några varianter till.


Emoji uppåtpekande pil på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Up arrow
🇳🇴 Norska: Pil opp
🇩🇰 Danska: Pil op
🇫🇮 Finska: Nuoli ylös


Kopiera och använd emoji ⬆️

Om du vill kopiera emojin uppåtpekande pil för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   2B06 FE0F

HTML-kod:   ⬆️


Andra emojis i gruppen "symboler"