Emoji ❤️‍🔥 - Brinnande hjärta

❤️‍🔥

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder ❤️‍🔥

En emoji som föreställer ett hjärta som brinner. Framför allt används denna emoji för betydelser som har med extremt passionerad kärlek eller lust att göra, men den kan även representera det att man enormt gärna vill ha någon eller någonting. Ibland kan den även symbolisera att man "bränner" en tidigare kärlek och går vidare i livet.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2021 som en del av Emoji 13.1.


Info om emoji brinnande hjärta

Här kan du läsa mer om emojin ❤️‍🔥. Emojin brinnande hjärta hör till de interna emojigrupperna Bröllop, Julafton, Nationaldagen, Midsommar, Sista april, Nyårsafton, Mors dag, Alla hjärtans dag, Internationella kvinnodagen, Coronavirus.  Den huvudgrupp som emojin brinnande hjärta hör till är Symboler, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 304 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just brinnande hjärta finns det dock inte några varianter till.


Emoji brinnande hjärta på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Heart on fire
🇳🇴 Norska: Brennende hjerte
🇩🇰 Danska: Brændende hjerte
🇫🇮 Finska: Palava sydän


Kopiera och använd emoji ❤️‍🔥

Om du vill kopiera emojin brinnande hjärta för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   2764 FE0F 200D 1F525

HTML-kod:   ❤️‍🔥


Andra emojis i gruppen "symboler"