Emoji ⚢ - Dubbel kvinnosymbol (lesbisk)Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder ⚢

Denna emoji föreställer två kvinnosymboler som har flätats samman till en symbol, och är tänkt att symbolisera kvinnlig homosexualitet (lesbisk).


Statistik för emoji ⚢

Som den största emoji-sajten i Sverige har vi även möjlighet att samla stora mängder statistik kring populariteten hos alla emojis, och just emojin ⚢ ("dubbel kvinnosymbol (lesbisk)"), ligger på plats 344 av alla 1898 emojis i topplistan för detta år. Den månad som är den populäraste månaden vad gäller användning av emojin ⚢ är oktober, senast hade den ungefär 120 visningar på vår sajt under denna månad. Den månad som är den näst populäraste månaden är januari. Här nedan visas en graf som visar hur stor andel av årets alla visningar som infaller på de respektive månaderna under året för emoji ⚢.


Info om emoji dubbel kvinnosymbol (lesbisk)

Här kan du läsa mer om emojin ⚢. Emojin dubbel kvinnosymbol (lesbisk) hör till de interna emojigrupperna Pride och HBTQ, Mors dag, Internationella kvinnodagen.  Den huvudgrupp som emojin dubbel kvinnosymbol (lesbisk) hör till är Symboler, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 1897 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just dubbel kvinnosymbol (lesbisk) finns det dock inte några varianter till.


Emoji dubbel kvinnosymbol (lesbisk) på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Doubled Female Sign (lesbian symbol)
🇳🇴 Norska: Dobbelt kvinne tegn (lesbisk)
🇩🇰 Danska: Dobbelt kvindelige tegn (lesbisk)
🇫🇮 Finska: Kaksinkertainen naisten symboli (lesbo)


Kopiera och använd emoji ⚢

Om du vill kopiera emojin dubbel kvinnosymbol (lesbisk) för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   26A2

HTML-kod:   ⚢


Andra emojis i gruppen "symboler"