Emoji 🔰 - Japansk symbol för nybörjare

🔰

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🔰

En sak som är väldigt intressant angående just denna emoji är att den faktiskt används på riktigt i vardagen i Japan! När en person nyligen har tagit sitt körkort för bil i Japan, måste denne ha ett klistermärke med denna symbol på sin bil under sitt första år som bilförare. Detta för att informera sina medtrafikanter om att personen som kör bilen är nybörjare i trafiken, och att man bör visa hänsyn till detta. Därifrån kommer även namnet på emojin, Japansk symbol för nybörjare, på japanska kallas symbolen även shoshinsha-märke eller wakaba-märke. Fotot lite längre ned visar en japansk bil försedd med denna symbol, och indikerar att föraren av bilen relativt nyligen har tagit sitt körkort.

Sedan en sak som är lite lustig och kopplade till just denna emoji, det är att det i Japan finns ett till klistermärke som vissa bilförare måste ha på sin bil - nämligen ett märke som indikerar att personen som kör bilen är en äldre person och att hänsyn därför måste visas, denna symbol kallas koreisha-märke. Personer som är 75 år och äldre måste ha märket på sin bil, men det är rekommenderat att koreisha-märket används redan från 70 års ålder. Varför denna symbol inte har hittat in till emoji-världen och fått en egen emoji har kanske olika anledningar, men en skulle kunna vara att det inte är lika vanligt att man då kanske vill skryta om att man får sätta ett klistermärke på bilen. 🙃

Läs mer om märkena här:
Shoshinsha-märke
Koreisha-märke


Statistik för emoji 🔰

Som den största emoji-sajten i Sverige har vi även möjlighet att samla stora mängder statistik kring populariteten hos alla emojis, och just emojin 🔰 ("japansk symbol för nybörjare"), ligger på plats 384 av alla 1870 emojis i topplistan för detta år. Den månad som är den populäraste månaden vad gäller användning av emojin 🔰 är april, senast hade den ungefär 70 visningar på vår sajt under denna månad. Den månad som är den näst populäraste månaden är juli. Här nedan visas en graf som visar hur stor andel av årets alla visningar som infaller på de respektive månaderna under året för emoji 🔰.


Info om emoji japansk symbol för nybörjare

Här kan du läsa mer om emojin 🔰. Den huvudgrupp som emojin japansk symbol för nybörjare hör till är Symboler, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 1869 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just japansk symbol för nybörjare finns det dock inte några varianter till.


Emoji japansk symbol för nybörjare på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Japanese symbol for beginner
🇳🇴 Norska: Japansk symbol for nybegynner
🇩🇰 Danska: Japansk symbol for begynder
🇫🇮 Finska: Japanilainen symboli aloittelijalle


Kopiera och använd emoji 🔰

Om du vill kopiera emojin japansk symbol för nybörjare för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F530

HTML-kod:   🔰


Andra emojis i gruppen "symboler"