Emoji 💘 - Hjärta med pil

💘

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 💘

Ett rosa hjärta med en pil genom dess centrum, är tänkt att föra tankarna den romerska kärleksguden Amor (Cupido) - tänk Amors pilar. Används bland annat för att symbolisera nytänd kärlek, eller lyckad matchmaking.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.


Statistik för emoji 💘

Som den största emoji-sajten i Sverige har vi även möjlighet att samla stora mängder statistik kring populariteten hos alla emojis, och just emojin 💘 ("hjärta med pil"), ligger på plats 76 av alla 1870 emojis i topplistan för detta år. Den månad som är den populäraste månaden vad gäller användning av emojin 💘 är februari, senast hade den ungefär 390 visningar på vår sajt under denna månad. Den månad som är den näst populäraste månaden är juli. Här nedan visas en graf som visar hur stor andel av årets alla visningar som infaller på de respektive månaderna under året för emoji 💘.


Info om emoji hjärta med pil

Här kan du läsa mer om emojin 💘. Emojin hjärta med pil hör till de interna emojigrupperna Bröllop, Pride och HBTQ, Alla hjärtans dag.  Den huvudgrupp som emojin hjärta med pil hör till är Symboler, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 1869 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just hjärta med pil finns det dock inte några varianter till.


Emoji hjärta med pil på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Heart with arrow
🇳🇴 Norska: Hjerte med pil
🇩🇰 Danska: Hjerte med pil
🇫🇮 Finska: Sydän nuolella


Kopiera och använd emoji 💘

Om du vill kopiera emojin hjärta med pil för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F498

HTML-kod:   💘


Andra emojis i gruppen "symboler"