Emoji ⚧️ - Transsymbol (transsexualitet)

⚧️

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder ⚧️

Denna emoji föreställer den så kallade transsymbolen, som består av en kombination av symbolerna för man och kvinna samt en kombination av de båda i en tredje pil. Den tredje pilen är tänkt att vara en symbol för de transpersoner som identifierar sig som icke-binära, det vill säga de som inte identifierar sig entydigt till ett av de två binära könen man eller kvinna. Symbolen i sig är tänkt att representera stolthet och kampen för lika rättigheter för alla transpersoner.


Statistik för emoji ⚧️

Som den största emoji-sajten i Sverige har vi även möjlighet att samla stora mängder statistik kring populariteten hos alla emojis, och just emojin ⚧️ ("transsymbol (transsexualitet)"), ligger på plats 1087 av alla 1870 emojis i topplistan för detta år. Den månad som är den populäraste månaden vad gäller användning av emojin ⚧️ är mars, senast hade den ungefär 50 visningar på vår sajt under denna månad. Den månad som är den näst populäraste månaden är november. Här nedan visas en graf som visar hur stor andel av årets alla visningar som infaller på de respektive månaderna under året för emoji ⚧️.


Info om emoji transsymbol (transsexualitet)

Här kan du läsa mer om emojin ⚧️. Emojin transsymbol (transsexualitet) hör till de interna emojigrupperna Pride och HBTQ, Mors dag, Internationella kvinnodagen.  Den huvudgrupp som emojin transsymbol (transsexualitet) hör till är Symboler, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 1869 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just transsymbol (transsexualitet) finns det dock inte några varianter till.


Emoji transsymbol (transsexualitet) på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Transgender Symbol
🇳🇴 Norska: Transseksuell symbol
🇩🇰 Danska: Transkønnethed symbol
🇫🇮 Finska: Transsukupuolisuus symboli


Kopiera och använd emoji ⚧️

Om du vill kopiera emojin transsymbol (transsexualitet) för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   26A7 FE0F

HTML-kod:   ⚧️


Andra emojis i gruppen "symboler"