Emoji 💔 - Brustet hjärta

💔

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 💔

Ett brustet hjärta, delat i två delar med en spricka mellan dem. Syftet med denna emoji är att symbolisera hjärtesorg, inte bara vid t.ex. en brusten relation eller förlust av en anhörig, utan även att man saknar någon älskad person.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.


Statistik för emoji 💔

Som den största emoji-sajten i Sverige har vi även möjlighet att samla stora mängder statistik kring populariteten hos alla emojis, och just emojin 💔 ("brustet hjärta"), ligger på plats 91 av alla 1870 emojis i topplistan för detta år. Den månad som är den populäraste månaden vad gäller användning av emojin 💔 är april, senast hade den ungefär 280 visningar på vår sajt under denna månad. Den månad som är den näst populäraste månaden är juni. Här nedan visas en graf som visar hur stor andel av årets alla visningar som infaller på de respektive månaderna under året för emoji 💔.


Info om emoji brustet hjärta

Här kan du läsa mer om emojin 💔. Emojin brustet hjärta hör till de interna emojigrupperna Pride och HBTQ, Alla hjärtans dag.  Den huvudgrupp som emojin brustet hjärta hör till är Symboler, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 1869 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just brustet hjärta finns det dock inte några varianter till.


Emoji brustet hjärta på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Broken heart
🇳🇴 Norska: Knust hjerte
🇩🇰 Danska: Knust hjerte
🇫🇮 Finska: Särkynyt sydän


Kopiera och använd emoji 💔

Om du vill kopiera emojin brustet hjärta för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F494

HTML-kod:   💔


Andra emojis i gruppen "symboler"