Emoji Brustet hjärta

💔

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Info om emoji brustet hjärta

Här hittar du emojin brustet hjärta avbildad i stor storlek. Emojin brustet hjärta hör till de interna emojigrupperna Pride och HBTQ, Alla hjärtans dag.  Den huvudgrupp som emojin brustet hjärta hör till är Symboler, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 277 liknande emojis. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just brustet hjärta finns det dock inte några varianter till.

Vad betyder 💔

Ett brustet hjärta, delat i två delar med en spricka mellan dem. Syftet med denna emoji är att symbolisera hjärtesorg, inte bara vid t.ex. en brusten relation eller förlust av en anhörig, utan även att man saknar någon älskad person.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.

Emoji brustet hjärta på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin brustet hjärta heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Broken heart
🇳🇴 Norska: Knust hjerte
🇩🇰 Danska: Knust hjerte
🇫🇮 Finska: Särkynyt sydän

Kopiera och använd emoji brustet hjärta

Om du vill kopiera emojin brustet hjärta för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emoji brustet hjärta kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator. OBS! Denna funktion fungerar inte på smartphones och är därför dold, där kan du istället trycka med fingret mot emojin i några sekunder tills det kommer upp en dialogruta som frågar om du vill kopiera den, sedan kan du enkelt markera (om den inte redan blivit det automatiskt) och sedan kopiera emojin.

Hex- och HTML-kod för emoji brustet hjärta

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F494

HTML-kod:   💔

Andra emojis i gruppen "symboler"