Emoji Hjärta med rosett

💝

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Info om emoji hjärta med rosett

Här hittar du emojin hjärta med rosett avbildad i stor storlek. Emojin hjärta med rosett hör till de interna emojigrupperna Bröllop, Pride och HBTQ, Julafton, Mors dag, Alla hjärtans dag.  Den huvudgrupp som emojin hjärta med rosett hör till är Symboler, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 277 liknande emojis. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just hjärta med rosett finns det dock inte några varianter till.

Vad betyder 💝

Ett rosa hjärta med en gulfärgad rosett knuten runt. Används ofta för att symbolisera en gåva, t.ex. en ask choklad eller en present med smycken i, men kan även användas för att symbolisera ett rent uttryck av kärlek.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.

Emoji hjärta med rosett på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin hjärta med rosett heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Heart with ribbon
🇳🇴 Norska: Hjerte med sløyfe
🇩🇰 Danska: Hjerte med bånd
🇫🇮 Finska: Sydän nauhalla

Kopiera och använd emoji hjärta med rosett

Om du vill kopiera emojin hjärta med rosett för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emoji hjärta med rosett kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator. OBS! Denna funktion fungerar inte på smartphones och är därför dold, där kan du istället trycka med fingret mot emojin i några sekunder tills det kommer upp en dialogruta som frågar om du vill kopiera den, sedan kan du enkelt markera (om den inte redan blivit det automatiskt) och sedan kopiera emojin.

Hex- och HTML-kod för emoji hjärta med rosett

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F49D

HTML-kod:   💝

Andra emojis i gruppen "symboler"