Emoji 💝 - Hjärta med rosett

💝

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 💝

Ett rosa hjärta med en gulfärgad rosett knuten runt. Används ofta för att symbolisera en gåva, t.ex. en ask choklad eller en present med smycken i, men kan även användas för att symbolisera ett rent uttryck av kärlek.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.


Info om emoji hjärta med rosett

Här kan du läsa mer om emojin 💝. Emojin hjärta med rosett hör till de interna emojigrupperna Bröllop, Pride och HBTQ, Julafton, Mors dag, Alla hjärtans dag.  Den huvudgrupp som emojin hjärta med rosett hör till är Symboler, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 304 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just hjärta med rosett finns det dock inte några varianter till.


Emoji hjärta med rosett på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Heart with ribbon
🇳🇴 Norska: Hjerte med sløyfe
🇩🇰 Danska: Hjerte med bånd
🇫🇮 Finska: Sydän nauhalla


Kopiera och använd emoji 💝

Om du vill kopiera emojin hjärta med rosett för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F49D

HTML-kod:   💝


Andra emojis i gruppen "symboler"