Emoji 💛 - Gult hjärta

💛

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 💛

Den symbolism som vanligtvis kopplas samman med det gula emoji-hjärtat är vänskap och glädje, men även ungdom och styrka. Här kan du läsa mer om vad det gula hjärtat och andra hjärt-emojis egentligen har för betydelse: Emoji-hjärtan betydelse färger.


Info om emoji gult hjärta

Här kan du läsa mer om emojin 💛. Emojin gult hjärta hör till de interna emojigrupperna Pride och HBTQ, Nationaldagen, Alla hjärtans dag, Coronavirus.  Den huvudgrupp som emojin gult hjärta hör till är Symboler, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 304 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just gult hjärta finns det dock inte några varianter till.


Emoji gult hjärta på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Yellow heart
🇳🇴 Norska: Gult hjerte
🇩🇰 Danska: Gult hjerte
🇫🇮 Finska: Keltainen sydän


Kopiera och använd emoji 💛

Om du vill kopiera emojin gult hjärta för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F49B

HTML-kod:   💛


Andra emojis i gruppen "symboler"