Emoji ❣️ - Rött hjärta som ett utropstecken

❣️

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder ❣️

Ett dekorativt hjärta utformat som ett utropstecken, där den övre delen av utropstecken består av ett hjärta. Kan användas för att förmedla någonting viktigt på ett kärleksfullt sätt.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.


Statistik för emoji ❣️

Som den största emoji-sajten i Sverige har vi även möjlighet att samla stora mängder statistik kring populariteten hos alla emojis, och just emojin ❣️ ("rött hjärta som ett utropstecken"), ligger på plats 10 av alla 1898 emojis i topplistan för detta år. Den månad som är den populäraste månaden vad gäller användning av emojin ❣️ är februari, senast hade den ungefär 1210 visningar på vår sajt under denna månad. Den månad som är den näst populäraste månaden är mars. Här nedan visas en graf som visar hur stor andel av årets alla visningar som infaller på de respektive månaderna under året för emoji ❣️.


Info om emoji rött hjärta som ett utropstecken

Här kan du läsa mer om emojin ❣️. Emojin rött hjärta som ett utropstecken hör till de interna emojigrupperna Bröllop, Pride och HBTQ, Alla hjärtans dag.  Den huvudgrupp som emojin rött hjärta som ett utropstecken hör till är Symboler, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 1897 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just rött hjärta som ett utropstecken finns det dock inte några varianter till.


Emoji rött hjärta som ett utropstecken på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Heavy heart exclamation mark ornament
🇳🇴 Norska: Rødt hjerte som utropstegn
🇩🇰 Danska: Rødt hjerte som udråbstegn
🇫🇮 Finska: Punainen sydän huutomerkkinä


Kopiera och använd emoji ❣️

Om du vill kopiera emojin rött hjärta som ett utropstecken för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   2763 FE0F

HTML-kod:   ❣️


Andra emojis i gruppen "symboler"