Emoji 💓 - Pulserande hjärta

💓

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 💓

Ett rosa hjärta med rörelse- eller vibrationslinjer, tänkt att illustrera ett hjärta som pulserar och slår. Emojien används ofta för att förmedla kärlek, men kan även användas för att representera liv rent generellt.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.


Info om emoji pulserande hjärta

Här kan du läsa mer om emojin 💓. Emojin pulserande hjärta hör till de interna emojigrupperna Bröllop, Pride och HBTQ, Alla hjärtans dag.  Den huvudgrupp som emojin pulserande hjärta hör till är Symboler, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 299 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just pulserande hjärta finns det dock inte några varianter till.


Emoji pulserande hjärta på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Beating heart
🇳🇴 Norska: Bankende hjerte
🇩🇰 Danska: Bankende hjerte
🇫🇮 Finska: Sykkivä sydän


Kopiera och använd emoji 💓

Om du vill kopiera emojin pulserande hjärta för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F493

HTML-kod:   💓


Andra emojis i gruppen "symboler"