Emoji ☢️ - Symbol för radioaktivitet

☢️

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder ☢️

Denna emoji föreställer den klassiska symbolen som används vid varning för radioaktivitet eller strålning. Ett exempel på radioaktivitet i vår vardag är det radioaktiva grundämnet radon, som är en av de saker som vi kan komma i kontakt med och behöver vara varsamma kring. Här kan du läsa vidare om hur radonsanering och radonmätning fungerar.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.


Info om emoji symbol för radioaktivitet

Här kan du läsa mer om emojin ☢️. Den huvudgrupp som emojin symbol för radioaktivitet hör till är Symboler, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 299 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just symbol för radioaktivitet finns det dock inte några varianter till.


Emoji symbol för radioaktivitet på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Radioactive sign
🇳🇴 Norska: Radioaktiv
🇩🇰 Danska: Radioaktiv
🇫🇮 Finska: Radioaktiivinen


Kopiera och använd emoji ☢️

Om du vill kopiera emojin symbol för radioaktivitet för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   2622 FE0F

HTML-kod:   ☢️


Andra emojis i gruppen "symboler"