Emoji 🚫 - Tillträde förbjudet-skylt

🚫

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🚫

Emojin tillträde förbjudet-skylt hör till gruppen symboler, och är därför en symbol för någonting. Vanligen brukar emojins namn avslöja vad den är en symbol för, men om det inte hjälper kan man även få ledtrådar genom att kolla på emojins engelska originalnamn, som är no entry sign.

Info om emoji tillträde förbjudet-skylt

Här kan du läsa mer om emojin 🚫. Emojin tillträde förbjudet-skylt hör till de interna emojigrupperna Ramadan, Jom kippur.  Den huvudgrupp som emojin tillträde förbjudet-skylt hör till är Symboler, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 291 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just tillträde förbjudet-skylt finns det dock inte några varianter till.

Emoji tillträde förbjudet-skylt på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: No entry sign
🇳🇴 Norska: Forbudt
🇩🇰 Danska: Ikke tilladt
🇫🇮 Finska: Kielletty

Kopiera och använd emoji 🚫

Om du vill kopiera emojin tillträde förbjudet-skylt för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F6AB

HTML-kod:   🚫

Andra emojis i gruppen "symboler"


Glöm inte att kolla in vår sida med roliga emojiprylar och presenter!