Emoji 6️⃣ - Tangent 6

6️⃣

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 6️⃣

Emojin tangent 6 hör till gruppen symboler, och är därför en symbol för någonting. Vanligen brukar emojins namn avslöja vad den är en symbol för, men om det inte hjälper kan man även få ledtrådar genom att kolla på emojins engelska originalnamn, som är keycap 6.


Statistik för emoji 6️⃣

Som den största emoji-sajten i Sverige har vi även möjlighet att samla stora mängder statistik kring populariteten hos alla emojis, och just emojin 6️⃣ ("tangent 6"), ligger på plats 1011 av alla 1898 emojis i topplistan för detta år. Den månad som är den populäraste månaden vad gäller användning av emojin 6️⃣ är januari, senast hade den ungefär 40 visningar på vår sajt under denna månad. Den månad som är den näst populäraste månaden är mars. Här nedan visas en graf som visar hur stor andel av årets alla visningar som infaller på de respektive månaderna under året för emoji 6️⃣.


Info om emoji tangent 6

Här kan du läsa mer om emojin 6️⃣. Den huvudgrupp som emojin tangent 6 hör till är Symboler, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 1897 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just tangent 6 finns det dock inte några varianter till.


Emoji tangent 6 på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Keycap 6
🇳🇴 Norska: Tast med tallet seks
🇩🇰 Danska: 6 på numerisk blok
🇫🇮 Finska: Näppäin kuusi


Kopiera och använd emoji 6️⃣

Om du vill kopiera emojin tangent 6 för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   0036 FE0F 20E3

HTML-kod:   6️⃣


Andra emojis i gruppen "symboler"