Emoji ‼️ - Dubbelt utropstecken

‼️

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder ‼️

Emojin dubbelt utropstecken hör till gruppen symboler, och är därför en symbol för någonting. Vanligen brukar emojins namn avslöja vad den är en symbol för, men om det inte hjälper kan man även få ledtrådar genom att kolla på emojins engelska originalnamn, som är double exclamation mark.


Statistik för emoji ‼️

Som den största emoji-sajten i Sverige har vi även möjlighet att samla stora mängder statistik kring populariteten hos alla emojis, och just emojin ‼️ ("dubbelt utropstecken"), ligger på plats 727 av alla 1870 emojis i topplistan för detta år. Den månad som är den populäraste månaden vad gäller användning av emojin ‼️ är januari, senast hade den ungefär 50 visningar på vår sajt under denna månad. Den månad som är den näst populäraste månaden är maj. Här nedan visas en graf som visar hur stor andel av årets alla visningar som infaller på de respektive månaderna under året för emoji ‼️.


Info om emoji dubbelt utropstecken

Här kan du läsa mer om emojin ‼️. Den huvudgrupp som emojin dubbelt utropstecken hör till är Symboler, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 1869 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just dubbelt utropstecken finns det dock inte några varianter till.


Emoji dubbelt utropstecken på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Double exclamation mark
🇳🇴 Norska: Rødt dobbelt utropstegn
🇩🇰 Danska: Rødt dobbelt udråbstegn
🇫🇮 Finska: Punainen kaksoishuutomerkki


Kopiera och använd emoji ‼️

Om du vill kopiera emojin dubbelt utropstecken för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   203C FE0F

HTML-kod:   ‼️


Andra emojis i gruppen "symboler"