Emoji ❤️‍🩹 - Läkande hjärta

❤️‍🩹

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder ❤️‍🩹

Denna emoji föreställer ett hjärta med ett bandage som är lindat runt dess ena sida, och är tänkt att vara motsatsen till den emoji som föreställer ett brustet hjärta. Andemeningen bakom emojin är att representera den process som förknippas med läkning, återhämtning eller att komma över en föredetta kärlek. Den kan även användas för att uttrycka sympati för någon som går igenom en svår period i sitt liv.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2021 som en del av Emoji 13.1.


Info om emoji läkande hjärta

Här kan du läsa mer om emojin ❤️‍🩹. Emojin läkande hjärta hör till de interna emojigrupperna Bröllop, Julafton, Nationaldagen, Midsommar, Sista april, Nyårsafton, Mors dag, Alla hjärtans dag, Internationella kvinnodagen, Coronavirus.  Den huvudgrupp som emojin läkande hjärta hör till är Symboler, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 304 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just läkande hjärta finns det dock inte några varianter till.


Emoji läkande hjärta på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Mending heart
🇳🇴 Norska: Helbredende hjerte
🇩🇰 Danska: Helbredende hjerte
🇫🇮 Finska: Parantava sydän


Kopiera och använd emoji ❤️‍🩹

Om du vill kopiera emojin läkande hjärta för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   2764 FE0F 200D 1FA79

HTML-kod:   ❤️‍🩹


Andra emojis i gruppen "symboler"