Emoji 🩶 - Grått hjärta

🩶

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🩶

Denna emoji föreställer ett grått hjärta, och kan ha flera olika betydelser. Men generellt sett brukar man se det gråa hjärtat som något förknippat med besvikelser, som att man exempelvis inte klarar av att leva upp till någons förväntning.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2022 som en del av Emoji 15.0.


Statistik för emoji 🩶

Som den största emoji-sajten i Sverige har vi även möjlighet att samla stora mängder statistik kring populariteten hos alla emojis, och just emojin 🩶 ("grått hjärta"), ligger på plats 70 av alla 1898 emojis i topplistan för detta år. Den månad som är den populäraste månaden vad gäller användning av emojin 🩶 är januari, senast hade den ungefär 360 visningar på vår sajt under denna månad. Den månad som är den näst populäraste månaden är februari. Här nedan visas en graf som visar hur stor andel av årets alla visningar som infaller på de respektive månaderna under året för emoji 🩶.


Info om emoji grått hjärta

Här kan du läsa mer om emojin 🩶. Den huvudgrupp som emojin grått hjärta hör till är Symboler, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 1897 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just grått hjärta finns det dock inte några varianter till.


Emoji grått hjärta på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Grey heart
🇳🇴 Norska: Grått hjerte
🇩🇰 Danska: Grå hjerte
🇫🇮 Finska: Harmaa sydän


Kopiera och använd emoji 🩶

Om du vill kopiera emojin grått hjärta för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1FA76

HTML-kod:   🩶


Andra emojis i gruppen "symboler"