Emoji.se / Vad betyder? /Smileygubbarna

Vad betyder alla smileys och smileygubbar?

Det första man tänker på när man talar om emojis är troligtvis de gula smileygubbarna med olika ansikten, som vart och ett utstrålar olika känslor, beteenden eller företeelser. Här nedan har vi sammanställt en lista med information om de olika smileys som hör till denna kategori.

Vad betyder 😀

Flinande ansikte

Denna emoji är en av de klassiska emojierna, ett gult ansikte med enkla öppna ögon och ett brett leende med den övre tandraden synlig. Används framför allt för att förmedla glädje. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 😀 Flinande ansikte


Vad betyder 😃

Leende ansikte med öppen mun

Denna emoji är en av de allra vanligaste emojierna, det välbekanta gula ansiktet med det stora leendet och de stora glada ögonen. Nästan skrattande, med den översta tandraden av emojien synlig för världen att beskåda. Förmedlar framför allt allmän glädje och är ofta motsvarigheten till den textbaserade smileyn :D. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 😃 Leende ansikte med öppen mun


Vad betyder 😄

Leende ansikte med öppen mun och leende ögon

Denna emoji är en av de verkliga klassikerna, ett stort gult ansikte med ett gigantiskt leende och ögon som även dem ler. Förmedlar lättsam och humoristisk glädje. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 😄 Leende ansikte med öppen mun och leende ögon


Vad betyder 😁

Flinande ansikte med leende ögon

En fantastisk mysig och varm emoji som utstrålar en nöjd tacksamhet, leende ögon tillsammans med ett stort glänsande leende där alla munnens tänder är synliga. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 😁 Flinande ansikte med leende ögon


Vad betyder 😆

Leende ansikte med öppen mun som blundar hårt

Ett stort gult ansikte med ihopknipna ögon formade som ett X och ett stort öppet leende, förmedlar oftast upprymdhet i kombination med skratt eller glimten i ögat. I textbaserad smileyform motsvaras emojin av xD eller ><. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 😆 Leende ansikte med öppen mun som blundar hårt


Vad betyder 😅

Leende ansikte med öppen mun och kallsvett

Ett gult ansikte med ett stort öppet leende och leende ögon, samt en svettdroppe över det vänstra övat (oftast). Denna emoji används framför allt för att förmedla att någonting var nära ögat, eller nervositet. Kan ibland även användas för att förmedla svett i samband med träning. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 😅 Leende ansikte med öppen mun och kallsvett


Vad betyder 😂

Ansikte med glädjetårar

Ett stort gult ansikte med ett jätteleende och upplyfta ögonbryn med leende ögon som skrattar så hårt att de gråter. Används framför allt för att uttrycka att någonting är väldigt roligt. Denna emoji går även att köpa som en riktigt mjuk och gosig emojikudde skrattande tears of joy, som passar utmärkt att mysa med i soffan eller sängen. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 😂 Ansikte med glädjetårar


Glöm inte att kolla in vår sida med roliga emojiprylar och presenter!

Vad betyder 🤣

Rullar runt på golvet och skrattar

Ett gult ansikte på snedden med ett X-formade ögon och jätteleende som skrattar så att tårarna rinner. Används framför allt för att uttrycka att någonting är vansinnigt roligt, den akronym som annars förknippas med denna emoji är ROFL (Rolling On the Floor Laughing). Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🤣 Rullar runt på golvet och skrattar


Vad betyder ☺️

Leende ansikte

En oerhört klassisk smileygubbe. Med rosiga kinder, ett blygsamt leende och mjuka stängda ögon förmedlar denna emoji en varm och positiv känsla, glädje, kärlek och lycka. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji ☺️ Leende ansikte


Vad betyder 😊

Leende ansikte med leende ögon

Det här är en av de riktigt klassiska emojierna. Ett stort gult ansikte med leende ögon och en stängd men leende mun som mynnar ut i rosiga kinder. Används för att uttrycka glädje, värme och positiva känslor. I smileyform ser denna emoji vanligtvis ut så här: ^^ Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 😊 Leende ansikte med leende ögon


Vad betyder 😇

Leende ansikte med gloria

Ett gult ansikte med leende ögon och ett stängt leende, med en blå gloria över huvudet. Används vanligtvis för att representera änglalikt beteende, t.ex. välgörenhet eller liknande, men kan även användas för att uttrycka ett busigt beteende eller att man har rackartyg på gång. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 😇 Leende ansikte med gloria


Vad betyder 🙂

Småleende ansikte

Ett gult ansikte med enkla öppna ögon och ett smalt och stängt leende, ganska neutralt. Skall uttrycka positiva, glada och vänliga känslor, men kan ibland uppfattas som och användas för att uttrycka ironi eller att vara nedlåtande - nästan som att man säger att någonting är okej, även fast det egentligen inte är det. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🙂 Småleende ansikte


Vad betyder 🙃

Uppochnedvänt ansikte

Ett uppochnedvänt gult ansikte med enkla öppna ögon och ett smalt och stängt, ganska neutralt, leende. Används framför allt för att uttrycka ironi, sarkasm, skämt, allmänt tokeri eller att någonting verkar alldeles uppochned. Kan i vissa avseenden liknas med emoticonen shruggie: ¯\_(ツ)_/¯. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🙃 Uppochnedvänt ansikte


Vad betyder 😉

Blinkning med ett öga

En riktigt klassisk emoji. Ett gult ansikte med ett busigt leende och ett öga som blinkar, oftast porträtteras detta genom det vänstra ögat. Används oftast för att uttrycka humor eller skämtsamhet, men används även ofta för att uttrycka ironi. Emoticon-varianten av denna emoji är den klassiska ;) Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 😉 Blinkning med ett öga


Vad betyder 😌

Lättat ansikte

Ett gult ansikte med mjuka stängda ögon, något höjda ögonbryn och ett försynt leende. Emojien ger nästan intrycket av en suck av lättnad, med allmänt lugna och nöjda känslor som följd. Används även ibland för att förmedla allmän glädje över att någonting som hade kunnat gå fel ändå går vägen. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 😌 Lättat ansikte


Glöm inte att kolla in vår sida med roliga emojiprylar och presenter!

Vad betyder 😍

Leende ansikte med hjärtformade ögon

Ett gult ansikte med ett öppet leende och stora röda hjärt-formade ögon. Förmedlar framför allt väldigt kraftiga kärlekskänslor och passion, eller rent av beundran. Används i huvudsak för att uttrycka att man verkligen älskar någon person, eller en sak eller pryl. Denna emoji går även att köpa som en riktigt mjuk och gosig emojikudde med hjärtögon, som passar utmärkt att mysa med i soffan eller sängen. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 😍 Leende ansikte med hjärtformade ögon


Vad betyder 🥰

Leende ansikte med hjärtan

Ett gult ansikte med leende ögon och ett stängt försynt leende och rosiga läppar, omgivet av flera röda hjärtan som svävar runt huvudet. Uttrycker en svärm av olika känslor relaterat till glädje, kärlek och tillgivenhet. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🥰 Leende ansikte med hjärtan


Vad betyder 😘

Ansikte som ger en slängkyss

Denna emoji är en riktig klassiker. Ett gult ansikte som blinkar med ena ögat och har munnen formad som en pussmun, med ett hjärta som flyger från munnen, en äkta slängkyss. Används ofta för att uttrycka kärlek och omtänksamhet på ett flörtigt, eller ibland skämtsamt, sätt. Denna emoji går även att köpa som en riktigt mjuk och gosig emojikudde slängkyss, som passar utmärkt att mysa med i soffan eller sängen. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 😘 Ansikte som ger en slängkyss


Vad betyder 😗

Pussande ansikte

En klassisk emoji, ett gult ansikte med enkla öppna ögon och läpparna formade som en pussmun som ger en puss. Används för att på ett enkelt och milt sätt uttrycka känslor av kärlek och tillgivenhet. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 😗 Pussande ansikte


Vad betyder 😙

Pussande ansikte med leende ögon

En klassisk emoji bestående av ett gult ansikte med leende ögon och läppar formade som en pussmun, uttrycker varma känslor av kärlek och tillgivenhet. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 😙 Pussande ansikte med leende ögon


Vad betyder 😚

Pussande ansikte som blundar

En mysig emoji som består av ett gult ansikte med leende ögon, rosiga kinder och läppar formade som en pussmun, uttrycker varma känslor av tillgivenhet och kärlek. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 😚 Pussande ansikte som blundar


Vad betyder 😋

Ansikte som njuter av god mat

En populär emoji med leende ögon och ett stort stängt leende med tungan utstickande ur ena hörnet, nästan som att den slickar sina läppar efter att ha tuggat i sig någonting gott. Används ofta för att uttrycka att en maträtt är utsökt, men kan även användas för att uttrycka att man tycker att en annan person är en riktig läckerbit. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 😋 Ansikte som njuter av god mat


Vad betyder 😛

Ansikte med utsträckt tunga

Ett gult ansikte med små men öppna ögon, och ett stort flin som sticker ut tungan på ett lekfullt sätt. Används framför allt för att uttrycka mildare ironi eller sarkasm, men ofta även tokighet blandat med glädje. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 😛 Ansikte med utsträckt tunga


Glöm inte att kolla in vår sida med roliga emojiprylar och presenter!

Vad betyder 😝

Ansikte med utsträckt tunga som blundar hårt

Ett gult ansikte ihoptryckta ögon formade som ett X och ett stort leende med tungan utstickande genom munnen på ett lipande sätt. Används framför allt för att uttrycka lukfullhet och känslor av humor, upprymdhet och lycka. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 😝 Ansikte med utsträckt tunga som blundar hårt


Vad betyder 😜

Ansikte med utsträckt tunga som blinkar med ett öga

Ett gult ansikte med en utstickande tunga som lipar och ett öga som är stängt, som att det blinkar. Används framför allt för att förmedla känslor av att någonting är roligt eller tokigt, eller att man skojar friskt. Denna emoji går även att köpa som en riktigt mjuk och gosig emojikudde lipande och blinkande, som passar utmärkt att mysa med i soffan eller sängen. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 😜 Ansikte med utsträckt tunga som blinkar med ett öga


Vad betyder 🤪

Tokigt ansikte

Denna emoji skall föreställa någon som gör ett roligt ansikte. Med det stora smilet och den utstickande tungan (på de flesta plattformar), ackompanjerat av de olika stora vita ögonen med blicken åt olika håll, ger emojin verkligen uttryck för att vara tokig! Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🤪 Tokigt ansikte


Vad betyder 🧐

Ansikte med monokel

Ett gult ansikte med något böjda ögonbryn och en sned något bister mun, ena ögat är försett med en monokel vilket ger intrycket av att någonting är under inspektion. Används framför allt för att förmedla att någon är fundersam eller ifrågasätter någonting, att man är skeptisk och vill granska någonting närmre. Kan även användas för att förmedla självbelåtenhet eller en känsla av att vara sofistikerad. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🧐 Ansikte med monokel


Vad betyder 🤓

Nördansikte

Ett gult ansikte försett med glasögon med tjock svart ram, typiska nördglasögon, samt ett litet försynt leende med framstickande framtänder. Används framför allt för att uttrycka nördighet i positiv bemärkelse, t.ex. någon som är väldigt tekniskt lagd eller sitter på stor kunskap eller engagemang kring någonting - oavsett om det handlar om skola eller sport. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🤓 Nördansikte


Vad betyder 😎

Leende ansikte med solglasögon

En klassisk emoji som föreställer för det mesta någon som verkligen känner sig cool, med ett stängt och nöjt leende och svarta solglasögon av Wayfarer-typ. Används även ofta för att uttrycka självsäkerhet, attityd eller att man är riktigt nöjd med någonting.. Denna emoji går även att köpa som en riktigt mjuk och gosig emojikudde solglasögon, som passar utmärkt att mysa med i soffan eller sängen. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 😎 Leende ansikte med solglasögon


Vad betyder 🤩

Ansikte med stjärnor i ögonen

På engelska kallas denna emoji ibland Star-Struck, vilket åsyftar någonting man blir när man ser en kändis, t.ex. en skådespelare eller en musikartist. Tanken är att det gigantiska leendet och stjärnorna framför ögonen skall uttrycka förundran, fascination eller att man är uttrycker beundran och är imponerad. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🤩 Ansikte med stjärnor i ögonen


Vad betyder 😏

Flinande ansikte på snedden

Det här är en klassisk emoji som ofta används för att ge uttryck för busighet eller slughet. Med det klassiska leendet på snedden, de kisande ögonen som tittar åt sidan och de höjda ögonbrynen förmedlar verkligen att personen har något busigt på gång. Emojien används inte helt oväntat ofta som flirtredskap. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 😏 Flinande ansikte på snedden


Glöm inte att kolla in vår sida med roliga emojiprylar och presenter!

Vad betyder 😒

Ej roat ansikte

Ett gult ansikte med något höjda ögonbryn och en liten surmulen min, och ögon som tittar lite missnöjt åt sidan. Används ofta för att uttrycka olika negativa känslor såsom t.ex. irritation, missnöjdhet, att man är sur eller skeptisk till något (ofta en person). Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 😒 Ej roat ansikte


Vad betyder 😞

Besviket ansikte

Ett gult ansikte med en rejält bister min, stängda ledsna ögon och en surmulen mun. Emojien ser verkligen ut att lida av sorg och ledsamhet. Används för att förmedla en uppsättning olyckliga känslor såsom sorg, besvikelse, stress, ånger eller samvetskval. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 😞 Besviket ansikte


Vad betyder 😔

Avvaktande ansikte

Ett gult ansikte med ledsna stängda ögon och böjda ögonbryn, med en stängd rak mun. Ger ett uttryck av att vara fundersam på ett ledsamt sätt, ser nästan ut att vara trött på livet och som att den funderar på när allt egentligen gick fel - varför blev det så här? Används ofta för att uttrycka just sådana känslor av hopplöshet. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 😔 Avvaktande ansikte


Vad betyder 😟

Oroligt ansikte

Ett gult ansikte med öppna ögon och höjda rynkade ögonbryn, och en bister min - emojin ser allmänt missnöjd ut. Används ofta för att uttrycka måttligt ledsamma känslor som t.ex. allmän oro, lättare ångest, att vara olycklig eller milt besviken. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 😟 Oroligt ansikte


Vad betyder 😕

Förvirrat ansikte

Ett gult ansikte med öppna ögon och en snedvinklad mun, nästan som att den tuggar på läpparna. Ger ett intryck av att vara osäker eller lite förvirrad, som att den inte riktigt vet vad som händer eller om det som hänt är okej. Används helt enkelt ofta för att uttrycka att man är förbryllad eller lite förvirrad över någonting. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 😕 Förvirrat ansikte


Vad betyder 🙁

Småsurt ansikte

Ett gult ansikte med öppna ögon och en mun som ger ett lite småsurt intryck. Används ofta för att uttrycka milda känslor av besvikelse eller ledsenhet, eller att man är lite bekymrad. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🙁 Småsurt ansikte


Vad betyder ☹️

Surt ansikte

Det klassiska sura ansiktet. Ett gult ansikte med enkla öppna ögon och en mun som ger ett mycket surt intryck. Används ofta för att uttrycka ganska starka känslor av besvikelse eller ledsenhet, eller att man är ganska bekymrad. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji ☹️ Surt ansikte


Vad betyder 😣

Ihärdigt ansikte

Ett gult ansikte med en något bister min, rynkade ögonbryn och ihoptryckta X-formade ögon, nästan som att den kämpar för att hålla tårarna inne eller genomgår någonting väldigt jobbigt. Används ofta för att uttrycka att man kämpar ihärdigt, men kan även användas för att uttrycka olika grader av frustration, ledsamhet och hjälplöshet. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 😣 Ihärdigt ansikte


Glöm inte att kolla in vår sida med roliga emojiprylar och presenter!

Vad betyder 😖

Förbryllat ansikte

Ett gult ansikte med ihoptryckta X-formade ögon och en hopskrynklad mun, nästan som att den är frustrerad och försöker hålla tillbaka tårarna. Används ofta för att uttrycka känslor såsom frustration, avsky, förlust eller irritation. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 😖 Förbryllat ansikte


Vad betyder 😫

Trött ansikte

Ett gult ansikte med ihoptryckta X-formade ögon böjda ögonbryn och en stor öppen mun som ser något missnöjd ut, nästan som att den hämtar andan efter en ansträngning eller gäspar. Är tänkt att representera trötthet eller att man är utmattad, men används ofta även för att uttrycka olika nivåer av frustration eller att man är ledsen. Ibland används den även för att uttrycka att man är förbluffad och inte riktigt kan hantera hur bra någon eller någonting är. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 😫 Trött ansikte


Vad betyder 😩

Uttröttat ansikte

Ett gult ansikte med stängda rynkade ögon och ännu mer rynkade ögonbryn, och en stor öppen mun som på ett sätt ser en aning missnöjd ut, nästan som att den är på väg att ge upp. Är tänkt att avspegla känslor av frustration och ledsenhet, men även på ett lekfullt sätt till viss del munterhet och tillgivenhet. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 😩 Uttröttat ansikte


Vad betyder 🥺

Bönfallande ansikte

Ett gult ansikte med böjda ögonbryn, stora "hundvalpsögon", en mun som yttrar någon form av bekymmersamhet och med en liten rodnad om kinderna. Denna emoji är tänkt att föreställa ett ansikte som bönar och ber, men kan även användas för att uttrycka hur röd man har blivit över någonting som någon har gjort, eller hur mycket man beundrar någon eller någonting. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🥺 Bönfallande ansikte


Vad betyder 😢

Gråtande ansikte

Ett gult ansikte med böjda ögonbryn, ledsna ögon och en liten ledset uttryck i munnen, med en tår från ena ögat som rinner längs kinden. Används ofta för att uttrycka lindriga känslor av sorgsenhet eller smärta, helt enkelt att man är ledsen. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 😢 Gråtande ansikte


Vad betyder 😭

Storgråtande ansikte

Ett gult ansikte med böjda ögonbryn, stängda ledsna ögon och en öppen men ihoptryckt mun som utstrålar förtvivlan, med floder av tårar som strömmar nerför kinderna från båda ögonen. Är tänkt att uttrycka otröstlig sort och förtvivlan, men används även ofta för att uttrycka överväldigande känslor av lycka eller tacksamhet. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 😭 Storgråtande ansikte


Vad betyder 😤

Blåsande med argt ansikte

Ett gult ansikte med stängda ögon, rynkade ögonbryn och en bred bister min, med två puffar med ånga som blåser ut från emojiens näsa. Det är väldigt lätt att tro att denna emoji skall symbolisera någon som är arg och blåser ut luft ur näsan, eller som fnyser ganska förnämt som om hen har rätt om någonting eller tycker att någon annan sköter sig illa. Men denna emoji skall faktiskt symbolisera ett triumferande ansiktsuttryck, tro det eller ej. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 😤 Blåsande med argt ansikte


Vad betyder 😠

Argt ansikte

Ett gult ansikte med ganska liten böjd mun och ögonbryn rynkade snett nedåt på ett sätt som får ansiktet att se argt ut. Är tänkt att uttrycka varierande känslor av ilska, t.ex. att man är sur eller irriterad, eller till och med förbannad. Kan också användas för att symbolisera att man är elak med mening. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 😠 Argt ansikte


Glöm inte att kolla in vår sida med roliga emojiprylar och presenter!

Vad betyder 😡

Plutande ansikte

Ett rödfärgat ansikte med ganska liten böjd mun och ögonbryn rynkade snett nedåt på ett sätt som får ansiktet att se argt ut. Är tänkt att uttrycka starka känslor av ilska och hat, t.ex. att man är ordentligt förbannad, upprörd eller irriterad. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 😡 Plutande ansikte


Vad betyder 🤬

Ansikte med symboler över munnen

Ett rödfärgat ansikte med ögonbryn rynkade snett nedåt på ett sätt som får ansiktet att se argt ut, och en svart remsa med vita typografiska symboler som täcker dess mun. Är tänkt att uttrycka kraftiga känslor av ilska och upprördhet samtidigt som man svär eller skriker okvädesord. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🤬 Ansikte med symboler över munnen


Vad betyder 🤯

Exploderande huvud

Ett gult ansikte med en öppen mun och ett allmänt ganska förvånat ansiktsuttryck. Ovansidan av emojin är utformat som en explosion av atombomb-typ med ett stort svampmoln som stiger upp ur emojin. Ofta används denna emoji för at uttrycka ilska, att man är fruktansvärt förbannad - men den kan även användas för att uttrycka att man har fått sitt mind blown så att säga, alltså att man är i shock av t.ex. beundran (eller förundran). Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🤯 Exploderande huvud


Vad betyder 😳

Rodnat ansikte

Ett gult ansikte med höjda ögonbryn och en liten stängd mun, men med gigantiska stora och uppspända ögon som stirrar rakt fram - och rosiga kinder. Används ofta för att förmedla en känsla av pinsamhet, att man skäms för någonting eller känner sig lite obekväm. Kan även användas för att uttrycka sin beundran över någonting och för att smickra andra. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 😳 Rodnat ansikte


Vad betyder 🥵

Varmt ansikte

Ett rödorange ansikte med böjda ögonbryn och något bekymrade ögon, en stor svettdroppe som rinner nedför pannan och en utstickande tunga som förmedlar att den lilla emojin har det jobbigt. Emojin är tänkt att förmedla att man upplever väldigt höga temperaturer och känner sig överhettad, men den kan även användas för att uttrycka att man är fysiskt attraherad av någon eller någonting. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🥵 Varmt ansikte


Vad betyder 🥶

Kallt ansikte

Ett isblått ansikte med en stor och bred fyrkantig mun där både överkäken och underkäken syns och är helt ihopklämda, nedanför munnen och längs hakan hänger istappar från den stackars frysande emojin. Tanken med denna emoji är dels att förmedla en extrem kyla, eller att man upplever en extrem kyla - men inte bara kyla i form av väder, utan även en slags personlig kyla som man kan uppleva av någon som t.ex. inte vill vara ens vän. Ibland kan emojin även användas för att uttrycka att man tycker att någon eller någonting är coolt. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🥶 Kallt ansikte


Vad betyder 😱

Ansikte som skriker av fasa

Ett gult ansikte med händerna hårt pressade mot emojins kinder, en vidöppen mun och stora kritvita ögon, och med en panna som är blekt blåfärgad. Tanken med emojin är att förmedla att den skriker av skräck, eller blir alldeles skräckslagen. Man har tagit inspiration från den kända målningen Skriet av den välkände norske konstnären Edvard Munch. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 😱 Ansikte som skriker av fasa


Vad betyder 😨

Skrämt ansikte

Ett gult ansikte med en blek blå panna, böjda ögonbryn med något bekymrade ögon och en halvt öppen mun som uttrycker någon form av förvåning eller rädsla. Används ofta för att förmedla rädsla eller skräck, men används även för att förmedla många andra känslor såsom till exempel shock, nedstämdhet, kyla, förvåning eller att man är imponerad. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 😨 Skrämt ansikte


Glöm inte att kolla in vår sida med roliga emojiprylar och presenter!

Vad betyder 😰

Ansikte med öppen mun och kallsvett

Ett gult ansikte med en blek blå panna, böjda ögonbryn med något bekymrade ögon och ganska sammanknipen mun, med en stor svettdroppe som rinner från pannan. Används ofta för att uttrycka känslor såsom att man är kallsvettig, besviken, rädd, ångestfylld eller ledsen. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 😰 Ansikte med öppen mun och kallsvett


Vad betyder 😥

Besviket men lättat ansikte

Ett gult ansikte med böjda ögonbryn och något bekymrade ögon, en ganska sammanknipen mun som ser något ledsen ut och en stor svettdroppe som rinner från pannan. Är tänkt att användas för att uttrycka att man är något ledsen eller upprörd, men ändå lättad att saker inte blev värre än de blev. Det kan handla om t.ex. en olycka som såg värre ut än den var eller att man till exempel hade en väldig tur i oturen. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 😥 Besviket men lättat ansikte


Vad betyder 😓

Ansikte som kallsvettas

Ett gult ansikte med stängda ögon som är vinklade nedåt på ett lite ledsamt sätt och en stängd mun som även den är vinklad nedåt som att den är bekymrad eller rentav ledsen. Ovanpå pannan syns en stor svettdroppe. Används framför allt för att förmedla känslan av att vara kallsvettig, men ibland även för att förmedla mildare känslor av ledsenhet, smärta, frustration eller besvikelse. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 😓 Ansikte som kallsvettas


Vad betyder 🤗

Kramande ansikte

Ett varmt leende ansikte med utsträckta händer. Vanligtvis syftar denna emoji till en som kramas, att händerna är utsträckta som om emojien skall ge en kram. Det finns dock flera möjliga representationer för denna emoji, framför allt används den ofta för att symbolisera rörelsen jazzhänder (som förknippas med dans), men kan även användas rent generellt för att uttrycka sitt tack eller stöd och för att förmedla varma och positiva känslor. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🤗 Kramande ansikte


Vad betyder 🤔

Tänkande ansikte

Ett gult ansikte med böjda eller rynkade ögonbryn och med blicken uppåt, tummen och pekfingret vilar på emojins haka. Är tänkt att förmedla att man tänker efter eller funderar på någonting, ibland på ett positivt sätt och ibland på ett negativt och något nedsättande sätt. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🤔 Tänkande ansikte


Vad betyder 🤭

Rodnande ansikte med handen för munnen

Ett gult ansikte med öppna och något lekfulla ögon och med en hand som täcker emojins mun. Tanken med denna emoji är att den skall uttrycka känslan av oops!, eller till exempel för att uttrycka förvåning över att någon kanske är lite väl ärlig och rättfram. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🤭 Rodnande ansikte med handen för munnen


Vad betyder 🤫

Hyssjande ansikte

Ett gult ansikte med öppna och något lekfulla ögon och med pekfingret uppsträckt över en stängd mun som om emojin säger shh! Är tänkt att användas för att förmedla tystnad eller hemligheter, eller helt enkelt att man skall vara diskret om någonting man snart skall få höra.. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🤫 Hyssjande ansikte


Vad betyder 🤥

Ljugande ansikte (pinocchio)

Ett gult ansikte med öppna och något stora samt dystra ögon, en lite sned mun och en lång lång nästa - som om emojin ljuger likt Pinocchio. Tanken med denna emoji är också att förmedla just detta, att man ljuger eller att man vill påtala att någon annan ljuger. Men den kan även användas för att förmedla att man kanske inte riktigt tror på en person. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🤥 Ljugande ansikte (pinocchio)


Glöm inte att kolla in vår sida med roliga emojiprylar och presenter!

Vad betyder 😶

Ansikte utan mun

Ett gult ansikte med öppna och något neutrala ögon, men som saknar mun och näsa. Ofta vill man med denna emoji förmedla en känsla av att inte kunna hitta orden (loss for words), eller att man helt enkelt inte kan prata för att en situation är för knasig. Kan även användas för att förmedla allmänt negativa känslor såsom frustration och besvikelse. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 😶 Ansikte utan mun


Vad betyder 😐

Neutralt ansikte

Ett gult ansikte med enkla öppna ögon och en platt stängd mun. Används ofta för att förmedla en neutral ståndpunkt, eller i vissa fall även mild irritation eller som markering att man inte finner det som just sades särskilt roligt. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 😐 Neutralt ansikte


Vad betyder 😑

Uttryckslöst ansikte

Ett gult ansikte med platta stängda ögon och en platt mun som även den är stängd. Används för att förmedla något mer intensivare känslor än det liknande ansiktet med öppna ögon, ofta ger det uttryck för frustration eller att man är irriterad över någonting. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 😑 Uttryckslöst ansikte


Vad betyder 😬

Grimaserande ansikte

Ett gult ansikte med enkla öppna ögon och en öppen mun med sammanbitna tänder. Används ofta för att representera en stor uppsättning känslor av lite negativare slag, som t.ex. att man är nervös, tycker att någonting är pinsamt eller att man känner sig allmänt obekväm. Denna emoji går även att köpa som en riktigt mjuk och gosig emojikudde grimas, som passar utmärkt att mysa med i soffan eller sängen. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 😬 Grimaserande ansikte


Vad betyder 🙄

Ansikte som himlar med ögonen

Ett gult ansikte med stora ögon som tittar uppåt, nästan som att de rullar uppåt, med en liten och stängd mun som ser ut att vara lite halvsur. Används ofta för att uttrycka just "rullar med ögonen"-uttrycket, som att man suckar till och tänker - men åååh.. Tonen kan dock variera från att i många fall vara rent lekfull till att vara ordentligt sarkastisk eller för att uttrycka att man verkligen inte håller med om någonting. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🙄 Ansikte som himlar med ögonen


Vad betyder 😯

Tystat ansikte

Ett gult ansikte med ganska små men ändå öppna ögon, som ser något förvånade ut. Ögonbrynen är höjda och vinklade snett nedåt, utåt sett. Munnen är öppen och förmedlar en känsla av förvåning, ungefär som när man blir tillsagd men inte förstår varför man blivit tillsagd. Används ofta för att uttrycka just att vara överraskad eller i vissa fall även skam. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 😯 Tystat ansikte


Vad betyder 😦

Surt ansikte med öppen mun

Ett gult ansikte med små öppna ögon med en halvöppen nedåtsmilande mun som ger ett riktigt överraskat, och något skräckslaget, intryck. Används ofta för att förmedla just milda känslor av besvikelse, bekymmer eller nedstämdhet. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 😦 Surt ansikte med öppen mun


Vad betyder 😧

Plågat ansikte

Ett gult ansikte med små öppna ögon och en halvöppen nedåtsmilande mun, och höjda ögonbryn som är vinklade snett nedåt, utåt sett. Används ofta för att förmedla överraskande känslor kopplade till förvirring eller bekymmer, ibland även för att uttrycka arv man är chockad och något förvirrad. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 😧 Plågat ansikte


Vad betyder 😮

Överraskat ansikte med öppen mun

Ett gult ansikte med små öppna ögon och en öppen rund mun med ett nästan gapande utseende, ungefär som att den är överraskad eller chockad och säger "Wow!". Används ofta för att förmedla just den där överraskningskänslan, men ibland även för att förmedla ungefär "vad, på riktigt?". Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 😮 Överraskat ansikte med öppen mun


Vad betyder 😲

Förvånat ansikte

Ett gult ansikte med öppna avlånga ögon och böjda ögonbryn som är något vinklade utåt, med en helt öppen mun med skymtande framtänder som ser ut att vara ordentligt överraskad eller chockad. Används ofta för att uttrycka många olika känslor som kan kopplas till både positiva och negativa saker, såsom överraskning, beundran, misstro, bekymmer och så vidare. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 😲 Förvånat ansikte


Vad betyder 😴

Sovande ansikte

Ett gult ansikte med slutna ögon och en snarkande mun, vid pannan hovrar det klassiska sovtecknet bestående av tre z:an: zzz. Används framför allt för att förmedla att man är trött och vill sova, men kan även användas för att förmedla att man är ordentligt trött på någonting och uttråkad. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 😴 Sovande ansikte


Vad betyder 🤤

Dregglande ansikte

Ett gult ansikte med stängda nedåtvinklade ögon och ögonbryn som matchar vinkeln, med det ena ögonbrynet något höjt, ur munnen som är halvöppen rinner saliv eller dregel ur ena hörnet. Används ofta för att uttrycka åtrå, framför allt att sådan åtrå som handlar om utsökt mat eller godis, men även sådan åtrå som handlar om en annan person som man tycker är attraktiv eller sexig. Ibland används den även för att uttrycka att man är sömnig, eller att man dreglar i sömnen. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🤤 Dregglande ansikte


Vad betyder 😪

Sömnigt ansikte

Ett gult ansikte med stängda ögon och något nedåtvinklade ögonbryn, med en mun som är något öppen, samt en snorbubbla som pyser ut ur näsan. Snorbubblan är ett klassiskt tecken inom anime- och manga-världen för att indikera att någon är trött eller sover, och det är just detta som denna emoji är menat att representera också, att man är trött eller sover. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 😪 Sömnigt ansikte


Vad betyder 😵

Omtumlat ansikte

Ett gult ansikte med stora X som ögon, höjda något vinklade ögonbryn och en stor rund och öppen mun. Används ofta för att uttrycka ganska ordentlig chock, överraskning, förvåning, bävan eller att man känner sig förvirrad. Kan ibland även användas för att representera sjukdom, att man är berusad samt i vissa fall även död. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 😵 Omtumlat ansikte


Vad betyder 🤐

Ansikte med blixtlåsmun

Ett gult ansikte med enkla öppna ögon och en mun som är stängd genom att den är försedd med ett blixtlås. Generellt sett representerar hemligheter, att man lovar att hålla en hemlighet eller att man vill att någon skall vara tyst om det man just berättat, men den kan även användas när man vill att någon skall sluta prata, t.ex. "zip it"! Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🤐 Ansikte med blixtlåsmun


Vad betyder 🥴

Yrt ansikte

Ett gult ansikte med en tillskrynklad mun och lika tillskrynklade ögon och ögonbryn, med en svag rodnad. Används ofta för att för att uttrycka att man är berusad av antingen alkohol eller av starka känslor för någon annan person eller annan företeelse. Men kan även användas för att uttrycka känslor kopplade till utmattning, avsky eller att man är ordentligt utmattad - eller helt och hållet nöjd. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🥴 Yrt ansikte


Vad betyder 🤢

Illamående ansikte

Ett grönt ansikte med något dystra ögon tillsammans med böjda ögonbryn, och en mun som ser ut att hålla någonting tillbaka. Används ofta för att representera fysisk sjukdom eller att man blir äcklad eller spyfärdig av någonting, då tolkningen ofta är att emojin gör allt den kan för att hålla tillbaka en kräks. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🤢 Illamående ansikte


Vad betyder 🤮

Ansikte som kräks

Ett gult ansikte med tillskrynklade ögon som tillsammans formar ett stort X och böjda ögonbryn, ur den stora vidöppna munnen forsar gröna spyor ut. Används för att uttrycka just fysisk sjukdom, t.ex. magsjuka, men kan även användas för att uttrycka att man blir ordentligt äcklad eller spyfärdig av någonting. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🤮 Ansikte som kräks


Vad betyder 🤧

Snytande ansikte

Ett gult ansikte med tillskrynklade ögon som tillsammans formar ett stort X, munnen är hackig och för näsan håller emojin en vit näsduk eller servett. Används ofta för att förmedla enklare sjukdom i form av förkylning eller allergier. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🤧 Snytande ansikte


Vad betyder 😷

Ansikte med medicinsk skyddsmask

Ett gult ansikte med stängda ögon som bär en vit ansiktsmask över sin mun och näsa. Oftast är det sjukvårdspersonal som använder sådana masker, men i Asien i allmänhet och Japan i synnerhet, används dessa masker även av vanliga människor när de är förkylda - för att förhindra att de sprider sin sjukdom och smittar andra människor. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 😷 Ansikte med medicinsk skyddsmask


Vad betyder 🤒

Ansikte med termometer

Ett gult ansikte med enkla ögon och något böjda ledsna ögonbryn, rosiga kinder och en stängd mun där det sticker ut en termometer. Används framför allt för att förmedla att en person har feber och är sjuk, men används även för att representera sjukdom rent allmänt. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🤒 Ansikte med termometer


Vad betyder 🤕

Ansikte med bandage på huvudet

Ett gult ansikte med enkla ögon och något böjda ledsna ögonbryn och en sned mun som ser lite deppig ut, runt pannan har emojin ett bandage som är lindat runt hela huvudet. Används ofta för att förmedla fysiska skador, inte bara i huvudet, men kan också användas för att förmedla emotionell smärta. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🤕 Ansikte med bandage på huvudet


Vad betyder 🤑

Ansikte med pengamun

Ett gult ansikte med höjda ögonbryn och dollartecken som ögon, med en stor grön tunga som sticker ut genom ett mun med ett gigantiskt leende, på tungan finns också ett dollartecken. Används framför allt för att förmedla saker som rör pengar, att tjäna pengar, att vara rik, att bli rik, att lyckas i livet, och så vidare. Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🤑 Ansikte med pengamun


Vad betyder 🤠

Cowboy-ansikte

Ett gult ansikte med stora glada ögon och en vidöppen mun som visar alla tänder i överkäken, på huvudet har emojin en brun läderhatt som gör att den ser ut som en riktig cowboy. Används ofta för att uttrycka att man är äventyras, har bra självförtroende och ofta att man är lite "full-i-fan". Du kan klicka på den stora emojin för att kopiera den.

Läs mer: Emoji 🤠 Cowboy-ansikte