Emoji ☠️ - Dödskalle med ben

☠️

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder ☠️

Denna emoji föreställer en typisk vitgrå människoskalle som är placerad framför ben formade som ett X, precis som på en piratflagga eller den symbol som indikerar att någonting är giftigt. Används ofta för att förmedla känslor kring död eller att någonting är extremt farligt, men kan även användas lekfullt för att representera att man t.ex. dör av skratt. Används väldigt ofta runt Halloween.


Info om emoji dödskalle med ben

Här kan du läsa mer om emojin ☠️. Emojin dödskalle med ben hör till de interna emojigrupperna Halloween, Sista april.  Den huvudgrupp som emojin dödskalle med ben hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 475 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just dödskalle med ben finns det dock inte några varianter till.


Emoji dödskalle med ben på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Skull and crossbones
🇳🇴 Norska: Hodeskalle og bein i kryss
🇩🇰 Danska: Dødningehoved og korslagte knogler
🇫🇮 Finska: Pääkallo ja luut ristissä


Kopiera och använd emoji ☠️

Om du vill kopiera emojin dödskalle med ben för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   2620 FE0F

HTML-kod:   ☠️


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"