Emoji 🤭 - Rodnande ansikte med handen för munnen

🤭

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🤭

Ett gult ansikte med öppna och något lekfulla ögon och med en hand som täcker emojins mun. Tanken med denna emoji är att den skall uttrycka känslan av oops!, eller till exempel för att uttrycka förvåning över att någon kanske är lite väl ärlig och rättfram.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2017 som en del av Emoji 5.0.


Statistik för emoji 🤭

Som den största emoji-sajten i Sverige har vi även möjlighet att samla stora mängder statistik kring populariteten hos alla emojis, och just emojin 🤭 ("rodnande ansikte med handen för munnen"), ligger på plats 45 av alla 1870 emojis i topplistan för detta år. Den månad som är den populäraste månaden vad gäller användning av emojin 🤭 är oktober, senast hade den ungefär 540 visningar på vår sajt under denna månad. Den månad som är den näst populäraste månaden är februari. Här nedan visas en graf som visar hur stor andel av årets alla visningar som infaller på de respektive månaderna under året för emoji 🤭.


Info om emoji rodnande ansikte med handen för munnen

Här kan du läsa mer om emojin 🤭. Emojin rodnande ansikte med handen för munnen hör till den interna emojigruppen Coronavirus.  Den huvudgrupp som emojin rodnande ansikte med handen för munnen hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 1869 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just rodnande ansikte med handen för munnen finns det dock inte några varianter till.


Emoji rodnande ansikte med handen för munnen på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Blushing Face With Hand Over Mouth
🇳🇴 Norska: Rødmende ansikt med hånden foran munnen
🇩🇰 Danska: Rødmende ansigt med hånd foran munden
🇫🇮 Finska: Punastuneet kasvot ja käsi suun edessä


Kopiera och använd emoji 🤭

Om du vill kopiera emojin rodnande ansikte med handen för munnen för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F92D

HTML-kod:   🤭


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"