Emoji 🤩 - Ansikte med stjärnor i ögonen

🤩

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🤩

På engelska kallas denna emoji ibland Star-Struck, vilket åsyftar någonting man blir när man ser en kändis, t.ex. en skådespelare eller en musikartist. Tanken är att det gigantiska leendet och stjärnorna framför ögonen skall uttrycka förundran, fascination eller att man är uttrycker beundran och är imponerad.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2017 som en del av Emoji 5.0.


Info om emoji ansikte med stjärnor i ögonen

Här kan du läsa mer om emojin 🤩. Den huvudgrupp som emojin ansikte med stjärnor i ögonen hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 475 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just ansikte med stjärnor i ögonen finns det dock inte några varianter till.


Emoji ansikte med stjärnor i ögonen på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Face With Starry Eyes
🇳🇴 Norska: Ansikt med stjerner til øyne
🇩🇰 Danska: Ansigt med stjerner i øjnene
🇫🇮 Finska: Tähtisilmät


Kopiera och använd emoji 🤩

Om du vill kopiera emojin ansikte med stjärnor i ögonen för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F929

HTML-kod:   🤩


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"