Emoji ☺️ - Leende ansikte

☺️

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder ☺️

En oerhört klassisk smileygubbe. Med rosiga kinder, ett blygsamt leende och mjuka stängda ögon förmedlar denna emoji en varm och positiv känsla, glädje, kärlek och lycka.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.


Info om emoji leende ansikte

Här kan du läsa mer om emojin ☺️. Den huvudgrupp som emojin leende ansikte hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 475 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just leende ansikte finns det dock inte några varianter till.


Emoji leende ansikte på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Smiling face
🇳🇴 Norska: Smilende ansikt
🇩🇰 Danska: Smilende ansigt
🇫🇮 Finska: Hymyilevät kasvot


Kopiera och använd emoji ☺️

Om du vill kopiera emojin leende ansikte för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   263A FE0F

HTML-kod:   ☺️


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"