Emoji Leende ansikte

☺️

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Info om emoji leende ansikte

Här hittar du emojin leende ansikte avbildad i stor storlek. Den huvudgrupp som emojin leende ansikte hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 356 liknande emojis. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just leende ansikte finns det dock inte några varianter till.

Vad betyder ☺️

En oerhört klassisk smileygubbe. Med rosiga kinder, ett blygsamt leende och mjuka stängda ögon förmedlar denna emoji en varm och positiv känsla, glädje, kärlek och lycka.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.

Emoji leende ansikte på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin leende ansikte heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Smiling face
🇳🇴 Norska: Smilende ansikt
🇩🇰 Danska: Smilende ansigt
🇫🇮 Finska: Hymyilevät kasvot

Kopiera och använd emoji leende ansikte

Om du vill kopiera emojin leende ansikte för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emoji leende ansikte kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator. OBS! Denna funktion fungerar inte på smartphones och är därför dold, där kan du istället trycka med fingret mot emojin i några sekunder tills det kommer upp en dialogruta som frågar om du vill kopiera den, sedan kan du enkelt markera (om den inte redan blivit det automatiskt) och sedan kopiera emojin.

Hex- och HTML-kod för emoji leende ansikte

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   263A FE0F

HTML-kod:   ☺️

Andra emojis i gruppen "smileys och människor"