Emoji 🤕 - Ansikte med bandage på huvudet

🤕

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🤕

Ett gult ansikte med enkla ögon och något böjda ledsna ögonbryn och en sned mun som ser lite deppig ut, runt pannan har emojin ett bandage som är lindat runt hela huvudet. Används ofta för att förmedla fysiska skador, inte bara i huvudet, men kan också användas för att förmedla emotionell smärta.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.


Info om emoji ansikte med bandage på huvudet

Här kan du läsa mer om emojin 🤕. Emojin ansikte med bandage på huvudet hör till den interna emojigruppen Coronavirus.  Den huvudgrupp som emojin ansikte med bandage på huvudet hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 472 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just ansikte med bandage på huvudet finns det dock inte några varianter till.


Emoji ansikte med bandage på huvudet på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Face with head-bandage
🇳🇴 Norska: Ansikt med bandasje på hodet
🇩🇰 Danska: Ansigt med hovedbandage
🇫🇮 Finska: Kasvot ja pää siteessä


Kopiera och använd emoji 🤕

Om du vill kopiera emojin ansikte med bandage på huvudet för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F915

HTML-kod:   🤕


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"