Emoji 😨 - Skrämt ansikte

😨

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 😨

Ett gult ansikte med en blek blå panna, böjda ögonbryn med något bekymrade ögon och en halvt öppen mun som uttrycker någon form av förvåning eller rädsla. Används ofta för att förmedla rädsla eller skräck, men används även för att förmedla många andra känslor såsom till exempel shock, nedstämdhet, kyla, förvåning eller att man är imponerad.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.


Info om emoji skrämt ansikte

Här kan du läsa mer om emojin 😨. Emojin skrämt ansikte hör till de interna emojigrupperna Halloween, Sista april.  Den huvudgrupp som emojin skrämt ansikte hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 475 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just skrämt ansikte finns det dock inte några varianter till.


Emoji skrämt ansikte på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Fearful face
🇳🇴 Norska: Skremt ansikt
🇩🇰 Danska: Frygtsomt ansigt
🇫🇮 Finska: Pelokkaat kasvot


Kopiera och använd emoji 😨

Om du vill kopiera emojin skrämt ansikte för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F628

HTML-kod:   😨


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"