Emoji 🤔 - Tänkande ansikte

🤔

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🤔

Ett gult ansikte med böjda eller rynkade ögonbryn och med blicken uppåt, tummen och pekfingret vilar på emojins haka. Är tänkt att förmedla att man tänker efter eller funderar på någonting, ibland på ett positivt sätt och ibland på ett negativt och något nedsättande sätt.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.


Info om emoji tänkande ansikte

Här kan du läsa mer om emojin 🤔. Den huvudgrupp som emojin tänkande ansikte hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 475 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just tänkande ansikte finns det dock inte några varianter till.


Emoji tänkande ansikte på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Thinking face
🇳🇴 Norska: Tankefullt ansikt
🇩🇰 Danska: Tænkende ansigt
🇫🇮 Finska: Miettivät kasvot


Kopiera och använd emoji 🤔

Om du vill kopiera emojin tänkande ansikte för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F914

HTML-kod:   🤔


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"