Emoji 🤦 - Facepalm

🤦

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🤦

Denna emoji föreställer en person som pressar sitt ansikte mot sin hand, någonting som vanligt vis kallas "facepalm". Används ofta för att ge uttryck för stor frustration eller att någonting är pinsamt, eller att man inte kan förstå att någon annan gör eller inte förstår någonting som man själv tycker är extremt uppenbart. Används ofta i liknande kontext som uttrycket "SMH" som betyder "Shaking My Head". Emojin föreställer en icke könad person och är därför könsneutral, men den finns även variationer av den där det är en man- eller en kvinna som porträtteras.


Andra varianter av emoji "facepalm"

Facepalm är en typ av emoji som har hudfärgs varianter, här nedan hittar du samtliga varianter av emojin. Klicka på valfri hudfärgs emoji för att kopiera den till ditt urklipp, därefter kan du klistra in den var som helst.

🤦🏻

Vad betyder 🤦🏻

Emojin 🤦🏻 är en hudfärgsvariant av den ursprungliga emojin, just denna variant heter "facepalm, ljus hudfärg" och representerar emojin facepalm med ljus hudfärg.

🤦🏼

Vad betyder 🤦🏼

Emojin 🤦🏼 är en hudfärgsvariant av den ursprungliga emojin, just denna variant heter "facepalm, beige hudfärg" och representerar emojin facepalm med beige hudfärg.

🤦🏽

Vad betyder 🤦🏽

Emojin 🤦🏽 är en hudfärgsvariant av den ursprungliga emojin, just denna variant heter "facepalm, ljusbrun hudfärg" och representerar emojin facepalm med ljusbrun hudfärg.

🤦🏾

Vad betyder 🤦🏾

Emojin 🤦🏾 är en hudfärgsvariant av den ursprungliga emojin, just denna variant heter "facepalm, mörkbrun hudfärg" och representerar emojin facepalm med mörkbrun hudfärg.

🤦🏿

Vad betyder 🤦🏿

Emojin 🤦🏿 är en hudfärgsvariant av den ursprungliga emojin, just denna variant heter "facepalm, mörk hudfärg" och representerar emojin facepalm med mörk hudfärg.


Info om emoji facepalm

Här kan du läsa mer om emojin 🤦. Den huvudgrupp som emojin facepalm hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 475 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just facepalm finns det faktiskt flera varianter av, skrolla ned en bit på sidan för att se dem.


Emoji facepalm på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Person facepalming
🇳🇴 Norska: Facepalm
🇩🇰 Danska: Facepalm
🇫🇮 Finska: Facepalm


Kopiera och använd emoji 🤦

Om du vill kopiera emojin facepalm för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F926

HTML-kod:   🤦


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"