Emoji 🤗 - Kramande ansikte

🤗

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🤗

Ett varmt leende ansikte med utsträckta händer. Vanligtvis syftar denna emoji till en som kramas, att händerna är utsträckta som om emojien skall ge en kram. Det finns dock flera möjliga representationer för denna emoji, framför allt används den ofta för att symbolisera rörelsen jazzhänder (som förknippas med dans), men kan även användas rent generellt för att uttrycka sitt tack eller stöd och för att förmedla varma och positiva känslor.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.


Info om emoji kramande ansikte

Här kan du läsa mer om emojin 🤗. Den huvudgrupp som emojin kramande ansikte hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 475 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just kramande ansikte finns det dock inte några varianter till.


Emoji kramande ansikte på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Hugging face
🇳🇴 Norska: Lykkelig ansikt med armene strekt ut for en klem
🇩🇰 Danska: Glad ansigt med hænder, der giver knus
🇫🇮 Finska: Iloiset kasvot ja halaavat kädet


Kopiera och använd emoji 🤗

Om du vill kopiera emojin kramande ansikte för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F917

HTML-kod:   🤗


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"