Emoji 🤨 - Ansikte med höjt ögonbryn

🤨

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🤨

Ett gult ansikte en platt och neutral mun, och fundersamma ögonbryn där ett av dem är något höjt. Förmedlar framför allt att känslor av skepticism och misstänksamhet, eller att man inte riktigt tror eller litar på något eller någon.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2017 som en del av Emoji 5.0.


Info om emoji ansikte med höjt ögonbryn

Här kan du läsa mer om emojin 🤨. Den huvudgrupp som emojin ansikte med höjt ögonbryn hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 453 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just ansikte med höjt ögonbryn finns det dock inte några varianter till.


Emoji ansikte med höjt ögonbryn på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Face With Raised Eyebrow
🇳🇴 Norska: Ansikt med hevet øyenbryn
🇩🇰 Danska: Ansigt med løftet øjenbryn
🇫🇮 Finska: Kulmakarva kohollaan


Kopiera och använd emoji 🤨

Om du vill kopiera emojin ansikte med höjt ögonbryn för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F928

HTML-kod:   🤨


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"